Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, συμμετείχε στην 71η Σύνοδο του ΠΟΥ Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε 13 και 14 Σεπτεμβρίου

Η Σύνοδος είχε θέμα «Ενιαία Δράση για Καλύτερη Υγεία στην Ευρώπη» και η συζήτηση περιλάμβανε έγκριση των περιφερειακών πολιτικών, δραστηριοτήτων και οικονομικών πλάνων για τη βελτίωση της υγείας και της ευημερίας των πολιτών της Ευρώπης, ιδιαίτερα εν μέσω της πανδημίας.

Ο Θ. Πλεύρης, κατά την εναρκτήρια συνεδρία που πραγματοποιήθηκε παρουσία του περιφερειακού διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αφού ευχαρίστησε τον κ. Κλούγκε για τη συνεργασία και για την από κοινού ανάπτυξη του Γραφείου του ΠΟΥ στην Αθήνα με αντικείμενο την ποιότητα στην φροντίδα υγείας και την ασφάλεια των ασθενών -Γραφείο το οποίο θα παρέχει υπηρεσίες σε όλη την Ευρώπη- αναφέρθηκε στην «Επιχείρηση Ελευθερία» ως το μεγαλύτερο πρόγραμμα που υλοποιήθηκε ποτέ στον τομέα της Υγείας στην Ελλάδα και τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να παρέχει υγειονομική κάλυψη και πρόσβαση όλων των πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας συμμετείχε σε πάνελ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), μαζί με τους υπουργούς Υγείας της Σλοβενίας, της Γεωργίας, του Καζακστάν και τον Γενικό Διευθυντή του υπουργείου Υγείας της Δανίας. Στην παρέμβασή του, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι η μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την Ελληνική Κυβέρνηση και θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός ποιοτικού συστήματος υπηρεσιών με ενεργή τη συμμετοχή τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα, ενώ δεσμεύτηκε ότι η Ελλάδα θα κάνει σημαντικά βήματα προς την πλήρη ψηφιοποίηση του συστήματος Υγείας.

Στη Σύνοδο συμμετείχαν ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, δρ. Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, δρ. Χανς Χένρι Κλούγκε, η πριγκίπισσα της Δανίας Mαίρη, ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, δρ. Αντονι Φάουτσι, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και Ευρωπαίος επίτροπος, σήμερα πρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Επιτροπής Υγείας και Αειφόρου Ανάπτυξης του ΠΟΥ Ευρώπης, καθηγητής Μάριο Μόντι, καθώς και υπουργοί Υγείας και εκπρόσωποι των οργανισμών των Ηνωμένων Εθνών από τις 53 χώρες της περιφέρειας της Ευρώπης.

Προηγούμενο άρθροΠαιδότοποι – Ποια μέτρα ισχύουν για τη λειτουργία τους – Οι προτάσεις των επιχειρηματιών του χώρου
Επόμενο άρθροΟ ιππόκαμπος και η μάσκα του – Το ελληνικό καρέ που πάει για πρώτο βραβείο