Μία συγκλονιστική ιστορία κρύβεται πίσω από την ανάρτηση που έκανε η Ραφαέλα, μία τρανς γυναίκα, η οποία κατάφερε να βρει μέσω του ΟΑΕΔ δουλειά ως πωλήτρια και να σταματήσει όπως η ίδια λέει την «σεξεργασία».

Προς άρση των αποκλεισμών που αντιμετωπίζουν τα διεμφυλικά πρόσωπα στον χώρο εργασίας οδεύει η κοινωνία, καθώς για πρώτη φορά – μετά από συστηματική προσπάθεια του συλλόγου υποστήριξης διεμφυλικών προσώπων – το πρόγραμμα θέσεων απασχόλησης ανέργων του ΟΑΕΔ επεκτείνεται και συμπεριλαμβάνει και τα τρανς άτομα.

Η Ραφαέλα ήταν η πρώτη που είδε τη ζωή της να αλλάζει.

«Τελευταία φορά που είχαμε συναντήσει την Ραφαέλα Μουζακίτη, τρανς εργάτρια του σεξ, ήταν τον περασμένο Οκτώβρη, στην Συγγρού, εκεί που χρόνια εξέδιδε τον εαυτό της για να επιβιώσει, καθώς δεν μπορούσε να βρει πουθενά εργασία» αναφέρει το ρεπορτάζ. Πλέον εργάζεται στον Πειραιά, σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών.

«90% πληρώνει το κράτος μισθό και ασφαλιστικές εισφορές, είναι για δυο χρόνια και είναι σημαντικό να βοηθήσεις ανθρώπους, να τους δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία», λέει χαρακτηριστικά ο εργοδότης της, Σταύρος Πουλικαράκος.

Προηγούμενο άρθροΣχοινάς – Κανένας γείτονας, αυταρχικός ή όχι δεν μπορεί να εκβιάσει την Ευρώπη
Επόμενο άρθρο«Πράσινο φως» για το ταμείο που θα μετριάσει τον αντίκτυπο του Brexit – Πόσα θα πάρει η Ελλάδα