Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά η οποία ξεκίνησε σε πολλαπλές διαφορετικές εστίες στη Νέα Μάκρη και απείλησε σοβαρά κατοικίες μέσα στον οικισμό Λιβίσι, καθώς δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

  • Διαβάστε επίσης: Νύχτα αγωνίας στη Νέα Μάκρη – Σε επιφυλακή η πυροσβεστική – Χωρίς ενιαίο μέτωπο πλέον η φωτιά

Παρ’ όλ’ αυτά έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστρατήγου, Στέφανου Κολοκούρη.

Ζημιές σε σπίτια

Με δηλώσεις του, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κόκκαλης, υποστήριξε ότι έχει καεί τουλάχιστον ένα σπίτι και υπάρχουν πληροφορίες και για δεύτερο, ενώ κάποια ακόμα έχουν υποστεί ζημιές.

Η απογραφή, ωστόσο, των ζημιών θα γίνει μετά τον έλεγχο τη φωτιάς και από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

«Έχουν καεί και σπίτια»

Ανάμεσα στους που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους είναι και ο κ. Γιάννης Μπαβέλας, ο οποίος μίλησε στο Open: «Έχει κατέβει αρκετός κόσμος. Μένουμε ανάμεσα στις δύο εστίες. Ήταν άμεση και μεγάλη η κινητοποίηση. Μας ειδοποίησαν με τις ντουντούκες να εγκαταλείψουμε τα σπίτια» είπε.

«Οι κάτοικοι έχουν κατευθυνθεί προς την πλατεία και την παραλία. Οι φλόγες έχουν μπει και στα σπίτια. Έχουν καεί και σπίτια, όπως μας λένε άνθρωποι εδώ» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σε κάθε περίπτωση το μέγεθος της καταστροφής θα αποκαλυφθεί με το πρώτο φως της ημέρας.

Προηγούμενο άρθροΝύχτα αγωνίας στη Νέα Μάκρη – Σε επιφυλακή η πυροσβεστική – Χωρίς ενιαίο μέτωπο πλέον η φωτιά
Επόμενο άρθροΗ «ολική επαναφορά» της ελληνικής οικονομίας