Σε επιφυλακή κυβέρνηση και ειδικοί για τη Θεσσαλονίκη – Ποια στοιχεία αυξάνουν τις πιθανότητες να «κοκκινίσει»

Στο στόχαστρο των επιδημιολόγων μπαίνει ξανά η Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να αυξάνονται και οι πιθανότητες να μπει στο κόκκινο, πράγμα που θα σημαίνει απαγόρευση κυκλοφορίας και μουσικής.

Άλλωστε όλοι οι δείκτες είναι σχετικά ανεβασμένοι, καθώς η συμπρωτεύουσα σημειώνει κατά μέσο όρο 275 κρούσματα ανά ημέρα.

Από την αύξηση αυτή έχει κινητοποιηθεί όλος ο κρατικός μηχανισμός, προκειμένου να μην υπάρξει για ακόμη μία φορά διασπορά του ιού.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως κλιμάκιο με αρμόδιους φορείς του ΕΟΔΥ βρέθηκε τη προηγούμενη εβδομάδα στην Βόρεια Ελλάδα όπου και συναντήθηκαν με δημοτικούς φορείς.

Αυτή την εβδομάδα ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου μαζί με κλιμάκιο θα επισκεφτεί νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία τους και η ετοιμότητά τους σε περίπτωση ενδεχόμενης πίεσης.

Το απόγευμα επίσης αναμένεται να γίνεται η καθιερωμένη συνεδρίαση των επιδημιολόγων, οι οποίοι θα εξετάσουν τον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας. Η Βόρεια Ελλάδα αναμένεται να μπει στο στόχαστρό τους, καθώς η καταγραφή αυξημένων κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα έχει χτυπήσει καμπανάκι.

Προηγούμενο άρθροΧανιά – Πρόστιμα σε κέντρο αισθητικής επειδή δεν φορούσαν μάσκα
Επόμενο άρθροΕμβολιασμοί – Κατατέθηκε η τροπολογία για τα 50gb στους νέους που θα κάνουν το εμβόλιο