Ώθηση στην επανέκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ελευσίνας δίνει δωρεά ύψους 500.000 ευρώ, όπως ενημέρωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση του ΥΠΠΟΑ, υπεγράφη σύμβαση δωρεάς μεταξύ του υπουργείου και του Ιδρύματος Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλόπουλου. Την υπέγραψαν η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Νέλλος Κανελλόπουλος, και η ταμίας Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου-Μπενοπούλου.

Το ύψος της δωρεάς εκ μέρους του Ιδρύματος Κανελλόπουλου ανέρχεται σε 500.000 ευρώ.

Όπως δήλωσε η κυρία Μενδώνη, «με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλόπουλου μπορούν να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς και να ολοκληρωθούν έγκαιρα οι εργασίες για την επανέκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ελευσίνας, βάσει των μελετών που έχουν εγκριθεί από το Συμβούλιο Μουσείων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η πόλη της Ελευσίνας, με την εξαιρετικά σημαντική της ιστορία και τον αρχαιολογικό της πλούτο, χρειάζεται ένα Μουσείο που να σέβεται και να τιμά αυτό το σημαντικό μνημειακό απόθεμα.

»Με την επανέκθεση του υφιστάμενου μουσείου και τη δημιουργία του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στον χώρο του Παλαιού Ελαιουργείου, του οποίου η αγορά -μετά την ολοκλήρωση χρονοβόρων διαδικασιών- επίκειται από το ΥΠΠΟΑ, η Ελευσίνα αποκτά κατάλληλες υποδομές, προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις της διοργάνωσης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, το 2023».

Από την πλευρά του, ο κ. Κανελλόπουλος σημείωσε: «Η επανέκθεση των θαυμάσιων εκθεμάτων που φιλοξενεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Ελευσίνας σύμφωνα με τα σύγχρονα μουσειολογικά δεδομένα είναι έργο ιδιαίτερης σημασίας, ενόψει μάλιστα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2023. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος με χαρά αποδέχθηκε την πρόταση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να αναλάβει μέρος της χρηματοδότησης της επανέκθεσης του μουσείου και ευχαριστούμε θερμά την ηγεσία και τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου για τη συνεργασία και τη δυνατότητα να συμβάλλουμε. Ο άρτιος αισθητικά και λειτουργικά σχεδιασμός του έργου θα εξασφαλίσει μία ξεχωριστή εμπειρία στους επισκέπτες του Μουσείου από όλο τον κόσμο, με απόλυτο σεβασμό στα εκθέματα και τον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο».

Προηγούμενο άρθροΒ. Κικίλιας: “Ο ιατρικός τουρισμός πρέπει να γίνει προτεραιότητα”
Επόμενο άρθροe-ΕΦΚΑ – Μειώνεται ο χρόνος χορήγησης επιδομάτων ασθενείας και μητρότητας