Καθηγητής Μοριακής Μικροβιολογίας σε φοιτητές – Αν δεν αποδέχεστε τη σημασία των εμβολίων, έχετε ήδη αποτύχει στο μάθημά μου

Viral έγινε μία ανακοίνωση του Γιώργου Διαλλινά, καθηγητή Μοριακής Μικροβιολογίας στο ΕΚΠΑ, που αφορά στον εμβολιασμό κατά του κοροναϊού.

Ο καθηγητής ενημερώνει τους φοιτητές του πως, εάν επιλέξουν να παρακολουθήσουν το μάθημά του, η παρουσία τους είναι υποχρεωτική και προσθέτει πως θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί.

Ο κ. Διαλλινάς, μάλιστα, αφού διευκρινίζει ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός, αλλά όσα αναφέρει στην ανακοίνωσή του είναι απλά μία «προτροπή», παράλληλα στέλνει και ένα μήνυμα προς τους ανεμβολίαστους φοιτητές.

Εάν ένας τριτοετής φοιτητής στη Βιολογία αγνοεί ή δεν αποδέχεται τη σημασία των εμβολίων, όπως επισημαίνει, τότε έχει ήδη αποτύχει στο μάθημά του και άρα δεν υπάρχει νόημα να το επιλέξουν.

Ο καθηγητής Μοριακής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Διαλλινάς, έχει εκλεγεί μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μοριακής Βιολογίας (ΕΜΒΟ). Σπούδασε Μικροβιολογία στο βρετανικό Πανεπιστήμιο του Έσεξ (1984) και πήρε το διδακτορικό του στη Μοριακή Γενετική από το Πανεπιστήμιο Paris-Sud (XI) του Παρισιού το 1989.

Να σημειωθεί πως ορισμένοι κύκλοι κατηγορούν τον καθηγητή για «εκβιασμό» των φοιτητών του. Ωστόσο, ουδείς μπορεί να κατηγορήσει έναν επιστήμονα και, μάλιστα, της Μοριακής Μικροβιολογίας, επειδή προτρέπει – όπως αναφέρει ο ίδιος, άλλωστε – τους φοιτητές του, που σπουδάζουν το ίδιο αντικείμενο, να εμπιστευτούν την επιστήμη.

Προηγούμενο άρθροH ακτινογραφία του ΕΝΦΙΑ – Τι δείχνουν τα εκκαθαριστικά
Επόμενο άρθροΗ Ελλάδα δεσμεύει όλο το Αιγαίο από Έβρο μέχρι Καστελόριζο για την άσκηση Παρμενίων