Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις του 9ου Thessaloniki Pride, με την πορεία υπερηφάνειας στους δρόμους της πόλης.

Οι εκδηλώσεις του φετινού Thessaloniki Pride ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα. Σήμερα, το ραντεβού έχει δοθεί στις 19:00 στο Θέατρο Κήπου, για την πορεία υπερηφάνειας σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

«Ποια κανονικότητα» είναι το κεντρικό σύνθημα του 9ου Thessaloniki Pride, μια αναφορά στη «διαρκή καραντίνα» που αναγκάζονται να ζουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

«Μετά από την παγκόσμια εμπειρία των περιοριστικών μέτρων, αλλά και τα περιστατικά έμφυλης κακοποίησης και βίας που συντάραξαν την ελληνική κοινωνία, το 9ο Thessaloniki Pride με σύνθημα “ποια κανονικότητα;” μας καλεί να αναρωτηθούμε σε ποια κανονικότητα θέλουμε να επιστρέψουμε; Σ’ αυτήν που τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα ζούσαμε σε μια διαρκή “καραντίνα” όντας ελεύθερα να εκφραστούμε μόνο στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού μας; Ή σ’ αυτήν που η πατριαρχία όπλιζε το χέρι κάθε γυναικοκτόνου και βιαστή, αναπαράγοντας την αντίληψη ότι οι γυναίκες είμαστε κτήμα τους; Μήπως τελικά αντί να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα που απορρίπτει κάθε διαφορετικότητα, πρέπει να οικοδομήσουμε ένα νέο και συμπεριληπτικό μέλλον από κοινού;», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Αυτός ήταν και ο θεματικός άξονας των εκδηλώσεων του φετινού Thessaloniki Pride, προκειμένου να προβληματίσουν, να ψυχαγωγήσουν και να προβάλουν τα ζητήματα που απασχολούν την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+.

«Την κοινότητα που, μετά από 2 χρόνια απουσίας του Thessaloniki Pride στην πόλη λόγω πανδημίας, διψάει, για να νιώσει το απελευθερωτικό συναίσθημα του να βγει στο δημόσιο χώρο και να πάρει μέρος στο δημόσιο λόγο», επισημαίνουν ακόμη οι διοργανωτές.

Προηγούμενο άρθροΚ. Μητσοτάκης: “Μόνη λύση το Διεθνές Δίκαιο στις σχέσεις μας με την Τουρκία” (video)
Επόμενο άρθροΜποφίλιου για γυναικοκτονία στη Ρόδο – Τσακίζουμε τους «θείους» σε κάθε γειτονιά