Σύμφωνα με την καταγγελία, νοσοκομείο της Αθήνας απορρίπτει υποψήφια γιατρό επειδή έχει δύο μικρά παιδιά.

Ότι δεν προσέλαβε υποψήφια για μια θέση γιατρού Επιμελητή Β’, διότι έχει δύο μικρά παιδιά, καταγγέλλει την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, το Ενωτικό Κίνημα Ανατροπής. 

Σύμφωνα με την καταγγελία, η προκήρυξη είχε δημοσιευθεί το 2016. Η κρίση των υποψηφίων στο Συμβούλιο Επιλογής, έγινε φέτος, πέντε  χρόνια μετά.

«Μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας από αυτά που φιλοξενούν πανεπιστημιακές κλινικές. Το 2016 προκήρυξη σε ένα τμήμα μιας θέσης γιατρού Επιμελητή Β’ κλάδου ΕΣΥ. Με την συνήθη … ταχύτητα τέτοιων διαδικασιών στο Ελληνικό κράτος (που αν είναι για περικοπές μισθών και απολύσεις γκρεμοτσακίζεται να διεκπεραιώσει μέσα σε μια νύχτα ενώ αν είναι για προσλήψεις διεκπεραιώνει σε δεκαετίες) η κρίση στο Συμβούλιο Επιλογής έγινε φέτος 2021, πέντε χρόνια μετά την προκήρυξη. Στο πρακτικό λοιπόν αυτό αναγράφεται ούτε λίγο ούτε πολύ πως μια συγκεκριμένη γιατρός είναι μεν η αξιολογότερη από τους/τις υποψηφίους όμως … δυστυχώς «έχει δυο μικρά παιδιά» ( ; ) κάτι που κατά τους κριτές δεν συνάδει με τις επαγγελματικές υποχρεώσεις του ιατρικού λειτουργήματος ( ! ).

Φυσικά η θιγόμενη γιατρός προσέφυγε στο υπουργείο Υγείας ήδη από τον περασμένο Μάϊο 2021 απαιτώντας αναπομπή (δηλαδή ακύρωση του πρακτικού κι επανάληψη της κρίσης). Δεν υπήρξε επί τέσσερεις μήνες καμία απάντηση μέχρι τις 24/9/21 που έκπληκτη παρέλαβε ως συστημένο ένα έγγραφο με υπογραφή της νέας αναπληρώτριας υπουργού κυρίας Μίνας Γκάγκα και ημερομηνία 20/9/21 με το οποίο απορρίπτεται η αίτηση της γιατρού για επανάληψη της κρίσης γιατί «δεν προέκυψαν λόγοι αναπομπής του ανωτέρω πρακτικού». 

Η απάντηση της αναπληρώτριας υπουργού:

«Αναφορικά με δημοσιεύματα στα οποία γίνεται λόγος για απόφαση της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας να απορρίψει αίτημα αναπομπής που κατέθεσε ιατρός σχετικά με απόφαση του Συμβουλίου Επιλογής Νοσοκομείου να την αξιολογήσει αρνητικά λόγω της οικογενειακής της κατάστασης, διευκρινίζεται ότι η κυρία Γκάγκα έχει ήδη δώσει εντολή στην αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας να διερευνήσει την καταγγελία και να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

«Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας στηρίζει απόλυτα τη μητρότητα και καταδικάζει απερίφραστα περιστατικά ανισότητας στην εργασία εις βάρος των γυναικών. Άλλωστε, από τη θέση της ως  Διευθύντρια Κλινικής καθώς και Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», στήριξε και στηρίζει συναδέλφους της έγκυες και μητέρες, οι οποίες- ακριβώς όπως και όλοι οι υγειονομικοί- με επαγγελματισμό και αυταπάρνηση υπηρετούν το Εθνικό Σύστημα Υγείας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη – Πέταξαν άγνωστη μαύρη ουσία στην είσοδο δημόσιας υπηρεσίας
Επόμενο άρθροΓλυκά Νερά – Εξελίξεις στην υπόθεση επιμέλειας της μικρής Λυδίας