Σταυρούπολη – Η Χρυσή Αυγή πίσω από τη δολοφονική επίθεση σε φοιτητές – Συγχαίρει τους δράστες

Αν είχαν κάποιοι αμφιβολίες για το ποιοι κρύβονται πίσω από την άγρια επίθεση που δέχτηκαν φοιτητές έξω από Λύκειο της Σταυρούπολης, στη Θεσσαλονίκη, η Χρυσή Αυγή φρόντισε να τις διαλύσει.

Το «Μέτωπο Νεολαίας» Χρυσής Αυγής εξέδωσε ανακοίνωση για την επίθεση σε φοιτητές, τασσόμενη στο πλευρό των κουκουλοφόρων «μαθητών» και επιβεβαιώνοντας ότι στους κόλπους των μαθητών κρύβονται ακροδεξιά στοιχεία.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση «συγχαίρει τους μαθητές για την δυναμική τους αντίδραση απέναντι στις προκλήσεις και τις απόπειρες καπήλευσης των κινητοποιήσεών τους για αντεθνικούς σκοπούς»!

Συγχαίρει δηλαδή όλους όσοι επιτέθηκαν με σουγιάδες, καδρόνια και πυρσούς στους φοιτητές, που πραγματοποιούσαν αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από τα ΕΠΑΛ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένα άτομο και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, αλλά και να κινδυνέψουν την ίδια ώρα δεκάδες φοιτητές.

Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός πώς η νεολαία ενός κόμματος, που έχει τεθεί εκτός νόμου με δικαστική απόφαση και τα στελέχη του έχουν καταδικαστεί και βρίσκονται έγκλειστα στη φυλακή, προχωρά σε ανακοινώσεις, επικροτώντας και διαδίδοντας τη βία.

Να σημειωθεί, επίσης, πως υπήρξαν ορισμένες καταγγελίες φοιτητών πως, έξω από το σχολικό συγκρότημα της Σταυρούπολης, υπήρχαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, σε μικρή απόσταση από το σημείο της επίθεσης, την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη τα επεισόδια, «χωρίς να παρεμβαίνουν».

Προηγούμενο άρθροΚοροναϊός – Πού εντοπίζονται τα κρούσματα – Δείτε αναλυτικά τον χάρτη της διασποράς
Επόμενο άρθροΚοροναϊός – 2.978 νέα κρούσματα και 22 θάνατοι – Στους 322 οι διασωληνωμένοι