Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με Σούιτσα – Στο επίκεντρο των συνομιλιών οι νέοι και το μέλλον της ΕΕ

Η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για τη πολύτιμη στήριξή του σε αυτή την πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνεργασίας και της κοινής δράσης ώστε η Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης να οδηγήσει σε αποτελέσματα αντιπροσωπευτικά για ολόκληρη την ΕΕ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου με την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα Δημοκρατίας και Δημογραφίας, Dubravka Šuica.

Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με την κ. Šuica για τα μείζονα θέματα ζητήματα που απασχολούν σήμερα τους Eυρωπαίους πολίτες και την ανοιχτή διαδικασία της Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης η οποία τους καλεί να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο για το ευρωπαϊκό αύριο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη θερμή υποστήριξή του στη Διάσκεψη, τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να δίνεται άμεσο βήμα στους πολίτες και ιδιαίτερα στους νέους, για να καταθέσουν τις σκέψεις και τις προτάσεις τους.

Από την πλευρά της, η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για τη πολύτιμη στήριξή του σε αυτή την πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνεργασίας και της κοινής δράσης ώστε η Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης να οδηγήσει σε αποτελέσματα αντιπροσωπευτικά για ολόκληρη την ΕΕ.

Στο πλαίσιο της Διάσκεψης (Conference on the Future of Europe), οι Ευρωπαίοι πολίτες συμμετέχουν μέσω ψηφιακής πλατφόρμας αλλά και παράλληλα με τοπικές δράσεις και συναντήσεις στη μεγάλη αυτή συζήτηση.

Στην Ελλάδα διοργανώνεται υπό τον συντονισμό του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη σειρά συναντήσεων και εκδηλώσεων με τη συνεργασία των 13 Περιφερειών της χώρας και των Πανεπιστημίων και τη συμμετοχή ινστιτούτων, φορέων και αρχών της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι οι πολίτες και ειδικότερα οι νέοι να μοιραστούν τις ιδέες τους για τον καθορισμό των προτεραιοτήτων της ΕΕ.

Στη συνάντηση συμμετείχε από ελληνικής πλευράς η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας, Μαρία Συρεγγέλα.

Προηγούμενο άρθροΒουλή – Την άρση ασυλίας του Δ. Καλαματιανού εισηγείται η επιτροπή Δεοντολογίας
Επόμενο άρθροΗλεκτρονική έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. για τους αντιεμβολιαστές