Περισσότερες νεκροτομές πραγματοποιούνται στην Αχαΐα εδώ και μερικούς μήνες εξαιτίας του κοροναϊού, γεγονός που έχει δημιουργήσει πρόβλημα στο ήδη επιβαρυμένο πρόγραμμα των ιατροδικαστών.

Κλειστό το νεκροτομείο για 24 ώρες

Σύμφωνα με το OPEN, τα αιτήματα των συγγενών των ανθρώπων που χάθηκαν από Covid όλο και αυξάνονται. Έπειτα όμως από κάθε νεκροτομή σε άτομο που «έφυγε» από την πανδημία, το νεκροτομείο κλείνει για 24 ώρες ώστε να πραγματοποιηθεί η απαραίτητη απολύμανση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις σε άλλα περιστατικά.

Τη Δευτέρα ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στην Πάτρα και σύμφωνα με τον Νίκο Γιαπρακά κηδεύτηκε την Τετάρτη, καθώς δεν μπορούσε να γίνει άμεσα η νεκροτομή, εξαιτίας ενός περιστατικού Covid.

Φόβος για αδυναμία λειτουργίας

Οι ιατροδικαστές ωστόσο κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και επισημαίνουν πως αν αυτό συνεχιστεί, τα νεκροτομεία θα πάθουν ασφυξία και δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν.

Σημειώνεται ότι η αρχή για την πραγματοποίηση νεκροτομών λόγω κορονοϊού έγινε την περασμένη άνοιξη στον Πύργο. Αυτό το διάστημα 4,5 περιπτώσεις έχουν απασχολήσει τους ιατροδικαστές στην Αχαΐα.

Προηγούμενο άρθροΠ. Αρκουμανέας – Προς παραίτηση ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ – Τα σενάρια για τη διαδοχή του
Επόμενο άρθροΣτη Βουλή η αύξηση του αφορολόγητου ορίου στις γονικές παροχές – Τι προβλέπει η τροπολογία