Επίθεση με βιτριόλι – Η Ιωάννα απέναντι στη γυναίκα που της έκανε τη ζωή εφιάλτη – Οι συγκλονιστικές στιγμές της δίκης

Το δικό της ηχηρό μήνυμα έστειλε για ακόμα μια φορά σήμερα, Πέμπτη, η Ιωάννα Παλιοσπύρου. Η γυναίκα σύμβολο για την Ελλάδα για μια ακόμα φορά συγκλόνισε το πανελλήνιο, τόσο με την παρουσία της στο δικαστήριο, όσο και με την κατάθεση που έδωσε.

Απέναντί της, το άλλο άκρο: Η μακιγιαρισμένη, παντελώς αδιάφορη και όπως ήταν αναμενόμενο σταθερά αμετανόητη, Έφη. Αυτή τη φορά η κατηγορούμενη, η γυναίκα που «διέλυσε» τη ζωή της Ιωάννας σε μερικά δευτερόλεπτα, βρέθηκε στην αίθουσα όπου διεξαγόταν η δίκη με αποτέλεσμα η απαθής στάση της απέναντι στο θύμα να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από το περιβάλλον της Ιωάννας.

Για πρώτη φορά, μετά από εκείνο το φρικτό πρωινό, η Ιωάννα Παλιοσπύρου αντίκρισε την δράστρια της επίθεσης με το βιτριόλι. Η Εφη επέλεξε να μπει από την πίσω πόρτα του δικαστηρίου, επιλέγοντας και πάλι να κρυφτεί. Όπως έκανε τότε που περίμενε κρυμμένη την Ιωάννα, λίγο πριν την περιλούσει με βιτριόλι…

  • Διαβάστε επίσης: Συγκλόνισε η Ιωάννα – «Έχω ψυχική και σωματική αναπηρία – Σκέφτηκα να αυτοκτονήσω»

Ψυχρή, αμετανόητη και προκλητική η δράστρια ενώπιον του δικαστηρίου

Λίγο μετά τις 09:30, η δράστις μπήκε στην δικαστική αίθουσα με την Ιωάννα Παλιοσπύρου να έχει καρφωμένο το βλέμμα της πάνω της. Η κατηγορούμενη κάθισε στην πρώτη σειρά των καθισμάτων του ακροατηρίου. Φορούσε ένα μπλε πουκάμισο με σηκωμένα τα μανίκια, ένα μαύρο παντελόνι, ήταν βαμμένη και καλοχτενισμένη, ενώ θύμιζε ελάχιστα την γυναίκα που ήξεραν οι δικοί της πριν την επίθεση.

Τα χαμόγελα που συνήθως έντυναν τις φωτογραφίες της, έδωσαν τη θέση τους, σε ένα παγωμένο βλέμμα που την χαρακτηρίζει από την επίθεση και μετά.

Η 36χρονη κατηγορούμενη κάθισε στην πρώτη σειρά των καθισμάτων και όχι στο εδώλιο. Το βλέμμα της παρέμενε ψυχρό, κοίταζε ευθεία, ατάραχη, δίχως στιγμή να σκύψει το κεφάλι.

Η πρώτη αντίδραση της Ιωάννας ήταν να την κοιτάζει επίμονα. Ήταν η πρώτη φορά μετά από 16 μήνες που δράστρια και θύμα συναντιούνται. Ήταν η πρώτη φορά που η Ιωάννα Παλιοσπύρου αντίκρισε κατάματα τη γυναίκα που της επιτέθηκε με μένος και της κατέστρεψε τη ζωή.

Η συγκλονιστική κατάθεση της Ιωάννας Παλιοσπύρου

Στην κατάθεσή της η Ιωάννα Παλιοσπύρου περιέγραψε εκείνη την ημέρα του Μαΐου, όπου στην είσοδο της πολυκατοικίας των γραφείων δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι.

«Σηκώθηκα για να πάω στη δουλειά μου και ήμουν στην είσοδο της πολυκατοικίας των γραφείων. Πάτησα το κουμπί του ασανσέρ και περίμενα να κατέβει. Κοιτούσα προς το κάτω, περιμένοντας. Άκουσα κάποιους θορύβους. Δεν έδωσα σημασία. Σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι η καθαρίστρια ή κάποιος άστεγος. Καθώς περίμενα το ασανσέρ, εμφανίστηκε μπροστά μου μια γυναίκα, σήκωσα το βλέμμα και με κοίταξε στα μάτια. Μου έριξε το βιτριόλι, που εκείνη τη στιγμή δεν κατάλαβα τι ήταν, και έφυγε τρέχοντας.

»Θέλω να σας πω ότι λούστηκα με αυτό το υγρό, το ένιωσα παντού πάνω μου. Ήταν παντού στο σώμα μου, λουσμένη, και κατευθείαν μου ήρθε η μυρωδιά. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να τρέξω για κάποια βοήθεια. Θυμήθηκα ότι είχε φαρμακείο δίπλα και έτρεξα προς το φαρμακείο.

»Οι πόνοι ήταν φρικτοί, δεν έβλεπα καθόλου από το ένα μάτι. Μπήκα μέσα στο φαρμακείο ουρλιάζοντας, οι άνθρωποι δεν καταλάβαιναν τι έλεγα, πανικοβλήθηκαν. Τους έλεγα ‘δώστε μου λίγο νερό, πεθαίνω, βοήθεια’, φώναζα. Πήγα στον νιπτήρα, έριχνα νερό. Τα μαλλιά μου έπεφταν μέσα στον νιπτήρα. Έπιανα το πρόσωπό μου και καταλάβαινα ότι καιγόμουν, λιώνω. Φώναζα για βοήθεια, οι άνθρωποι τρόμαζαν. Καταλάβαινα ότι εκείνη τη στιγμή κάτι χάνω… Κάλεσαν σε βοήθεια το 166. Μου είπαν να βγάλω τα ρούχα μου, γιατί έλιωναν πάνω μου. Εγώ το μόνο που σκεφτόμουν ήταν να μη χάσω τις αισθήσεις μου. Γιατί καταλάβαινα ότι μόνον εγώ μπορούσα να σώσω τον εαυτό μου. Φώναζα ‘Θεέ μου, βοήθησέ με, γιατί μόνον εσύ μπορείς’».

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου μίλησε για τις δύσκολες ημέρες στο νοσοκομείο, όπου όπως είπε σκέφτηκε να δώσει τέλος στη ζωή της. Κλαίγοντας, συνέχισε να περιγράφει τα όσα βίωνε. «Για να αντέξω, προσπαθούσα να κοροϊδέψω τον εαυτό μου. Ότι ζω ένα όνειρο. Το βράδυ μετά τις 9, αφού πέρασαν όλοι οι γιατροί, έλεγα ‘Ιωάννα, θα ξυπνήσεις’. Προσπαθούσα να με πείσω, για να αντέξω, ότι τα όνειρά μου είναι πραγματικά και η πραγματικότητα είναι ο εφιάλτης».

Η Ιωάννα μίλησε και για τις πάρα πολύ δύσκολες στιγμές που πέρασε μέσα στο νοσοκομείο, καθώς κινδύνευσε να χάσει τη ζωή εξαιτίας λοιμώξεων.

«Μετά την προφυλάκισή της προσπάθησα να εστιάσω στις δυνάμεις για να μπορέσω να βγω από το νοσοκομείο και να βγάλω σε πέρας τα χειρουργεία που έπρεπε. Στα μισά των χειρουργείων ο οργανισμός μου δεν άντεξε. Ανέβαζα πυρετό, είχα πάθει λοίμωξη. Οι γιατροί μου είπαν ότι κινδύνευσε η ζωή μου. Κόλλησα και δεύτερη λοίμωξη στο μάτι, που κινδύνεψα για δεύτερη φορά να το χάσω. Κάποια στιγμή με τη βοήθεια των γιατρών τα ξεπεράσαμε».

Προκλητική η δράστρια: «Ξέρεις γιατί έχει γίνει όλο αυτό»

Κλείνοντας την κατάθεση της κατά την πρώτη ημέρα της δίκης για την επίθεση με βιτριόλι η Ιωάννα ζήτησε να τοποθετηθεί. «Θέλω να πω ότι από εκείνη την ημέρα το μεγαλύτερο συναίσθημα που νιώθω είναι φόβος. Φόβος γιατί δεν γνωρίζω το λόγο της επίθεσης, αλλά και γιατί δε γνωρίζω ποιοι άλλοι είχαν συμμετάσχει σε αυτή τη επίθεση εναντίον μου. Είμαι βέβαιη ότι αν είχε καταφέρει να μου επιτεθεί στο σπίτι μου, όπως αρχικά σχεδίαζε, αν είχε γίνει η επίθεση εκεί που είμαι μόνη μου και βράδυ που συνήθως γυρίζω στο σπίτι, εγώ σήμερα δε θα ήμουν εδώ. Θα επιτύχει το σκοπό της».

Αμέσως μετά, ο συνήγορος της κατηγορούμενης ζήτησε να κάνει δήλωση με τον αδελφό της Ιωάννας να εκνευρίζεται.

  • Κατηγορούμενη: Θα ήθελα να απευθυνθώ προς το Θύμα…
  • Αδελφός θύματος: Μη ξανά κοιτάξεις από εδώ!
  • Κατηγορούμενη: Ξέρω ότι αυτό που έχει γίνει δεν είναι αποδεκτό, αλλά εσύ Ιωάννα γνωρίζεις γιατί έχει γίνει όλο αυτό. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να της αφαιρέσω τη ζωή.

Νωρίτερα, δημιουργήθηκε ένταση μέσα στη δικαστική αίθουσα με τους συγγενείς της Ιωάννας να ξεσπούν κατά της κατηγορούμενης.

Κάποια στιγμή ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Απόστολος Λύτρας τη ρώτησε αν η κατηγορούμενη σήμερα που ήρθε στο δικαστήριο της είπε κάποια κουβέντα ή αν της ζήτησε συγνώμη

  • Απάντηση Ιωάννας: Δεν έχει πει τίποτα. Μόνο με κοίταξε στα μάτια όπως εκείνη την ημέρα. ψυχρή και απαθής.

«Κύριε πρόεδρε…» ακούστηκε να λέει η κατηγορούμενη στο σημείο αυτό προκαλώντας την οργή της οικογένειας της Ιωάννας.

Ο αδερφός και η μητέρα της δεν άντεξαν «Τολμάς να μιλάς. Φίδι… Σκύλα, απόβρασμα της κοινωνίας μας διέλυσες», φώναξαν προς την κατηγορούμενη η οποία κάθεται στην πρώτη σειρά των εδράνων στο ακροατήριο περιστοιχισμένη από τέσσερις αστυνομικούς για λόγους ασφαλείας.

Επεισόδιο Λύτρα με την κατηγορούμενη

Λίγο πριν διακόψει το δικαστήριο για μισή ώρα, ο συνήγορος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Απόστολος Λύτρας ζήτησε το λόγο και απευθύνθηκε προς την έδρα λέγοντας: «Πληροφορήθηκα ότι η κατηγορούμενη ζήτησε το λόγο για να απευθυνθεί στο δικαστήριο σας και είπε προς το θύμα ότι γνωρίζεις το λόγο της επίθεσης.

Πως είναι δυνατόν να έχει καταστρέψει μια ανθρώπινη ζωή και να λέει τέτοια πράγματα και να μην την επαναφέρετε στη θέση της. Και να μην τη ρωτήσετε τι εννοεί!».

Στην τοποθέτηση του Απόστολου Λύτρα αντέδρασε η κατηγορούμενη λέγοντας: «Σας παρακαλώ πολύ».

Όταν η Ιωάννα κοίταξε την Έφη: «Δε θες να με θαυμάσεις;»

Σε νέα διακοπή της δίκης, η Ιωάννα Παλιοσπύρου απευθύνθηκε στην κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι.

Συγκεκριμένα, η Ιωάννα πήγε και στάθηκε απέναντι από την κατηγορούμενη και άρχισε να της απευθύνει τα ερωτήματα που τόσο καιρό την βασανίζουν.

«Δε θες να με κοιτάξεις να με θαυμάσεις; Ξέρω, δεν τα πήγες τόσο καλά, όσο ήθελες, αλλά κάτι έχει γίνει. Ντρέπεσαι καθόλου; Μόνο να παίζεις θέατρο ξέρεις. Ναι παίζεις. ‘Κοριτσάκι μου’, όπως μου έλεγες. Δεν έχεις βάλει μυαλό εδώ και ένα χρόνο που είσαι μέσα. Εδώ θα μείνω, δε θα φύγω. Ό, τι και να κάνεις έχεις ξεφτιλιστεί» είπε.

Η δράστρια ατάραχη και ψυχρή δεν απάντησε…

  • Διαβάστε επίσης: Δικηγόρος Ιωάννας: «Σοκαριστήκαμε με την κατηγορουμένη – Δεν έσκυψε ούτε μια φορά το κεφάλι της»

«Όταν θα βγει θα θελήσει να με αποτελειώσει»

Την οργισμένη αντίδραση της Ιωάννας Παλιοσπύρου προκάλεσε η αναφορά της δράστριας στο δικαστήριο ότι «η Ιωάννα ξέρει γιατί συνέβη όλο αυτό».

«Θέλω να πω σχετικά με αυτό που πληροφορήθηκα ότι ψέλλισε η κατηγορούμενη στο δικαστήριο ότι δήθεν εγώ γνωρίζω τον λόγο, επειδή εκείνη τη στιγμή μου είχε κλείσει την οπτική επαφή ο αστυνομικό και δεν είχε καλή ακουστική η αίθουσα, θέλω να ότι καλό θα ήταν να σταματήσει να παίζει θέατρο η συγκεκριμένη κυρία» είπε αρχικά.

«Το έχουμε καταλάβει όλοι. Καλό θα ήταν να σταματήσει να υποτιμά τη νοημοσύνη τη δική μου, του δικαστηρίου και της κοινής γνώμης. Άλλωστε έχουμε δει κι’ άλλους θύτες στυγνών εγκλημάτων να προσπαθούν να διαχειριστούν την κοινή γνώμη» συμπλήρωσε.

«Είναι προφανές ότι ακόμη και σήμερα παίζει θέατρο, δεν υπάρχει ίχνος μεταμέλειας. Πιστεύω πως όταν βγει από τη φυλακή και πέντε και δέκα χρόνια να μείνει στη φυλακή όταν θα βγει θα θελήσει να με αποτελειώσει» κατέληξε.

Προηγούμενο άρθροΖωή Παπαδοπούλου – Δύσκολες ώρες για την τραγουδίστρια – Διέκοψε την εγκυμοσύνη της για δεύτερη φορά
Επόμενο άρθροΚοροναϊός – Οι ανεμβολίαστοι κλείνουν ραντεβού με την… καραντίνα – Λοκντάουν και έκρηξη κρουσμάτων σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού