Κοροναϊός – Πού εντοπίζονται τα 2.232 κρούσματα – Δείτε αναλυτικά τον χάρτη της διασποράς

Στα σταθερά για την εποχή πλαίσια, δηλαδή πάνω από 2.000, κινούνται και σήμερα, Πέμπτη, τα κρούσματα κοροναϊού. Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.232 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις από τον φονικό ιό.

Όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα η Αττική κατακτά την αρνητική πρωτιά των κρουσμάτων, ωστόσο με πολύ μικρό αριθμό κρουσμάτων. Την ίδια στιγμή, «πονοκέφαλο» στους ειδικούς προκαλούν αρκετές ακόμα περιοχές της Ελλάδας.

Βέβαια, για ακόμα μια μέρα η Αττική δίνει πολύ λιγότερα από το ένα τρίτο των κρουσμάτων του κοροναϊού, με το Λεκανοπέδιο να συγκεντρώνει σήμερα μόλις 511 μολύνσεις, ωστόσο έντονη ανησυχία προκαλεί η Θεσσαλονίκη, στην οποία σε αντίθεση με την Αττική τα κρούσματα παραμένουν ιδιαίτερα ψηλά, αφού σήμερα «δίνει» 314.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Θεσσαλονίκη βαδίζει σε σταθερά ανοδική πορεία και βρίσκεται μια ανάσα από μίνι lockdown.

Αρκετά κρούσματα για ακόμα μια μέρα «δίνει» η Κρήτη, με τις μολύνσεις ωστόσο να πέφτουν μέρα με τη μέρα. Συγκεκριμένα, το Ηράκλειο καταγράφει 40 κρούσματα, τα Χανιά 18 και το Ρέθυμνο 10.

Δείτε αναλυτικά:

Προηγούμενο άρθροΕπίθεση με βιτριόλι – Συγκλονίζει η Ιωάννα – «Έχω ψυχική και σωματική αναπηρία. Σκέφτηκα να αυτοκτονήσω»
Επόμενο άρθροΚοροναϊός – 2.232 νέα κρούσματα και 33 θάνατοι – Στους 326 οι διασωληνωμένοι