Παγκόσμια ημέρα καφέ – 5+1 πράγματα που δεν ξέρετε και πρέπει να μάθετε

Ο καφές αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας εκατομμυρίων ανθρώπων. Σε όλη την υφήλιο ο περισσότερος κόσμος συνηθίζει να πίνει 2 με 3 καφέδες το 24ωρο.

Είναι ο βασιλιάς των ροφημάτων και δικαίως είναι ο πρωταγωνιστής σήμερα.

Ναι, η 1η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί από το 2015 ως Παγκόσμια ημέρα καφέ.

Για να τον τιμήσουμε λοιπόν, μάθαμε έξι παράξενα πράγματα και τα μοιραζόμαστε μαζί σας.

Εσείς ξέρατε ότι:

Κάποιοι βοσκοί από την Αιθιοπία ήταν οι πρώτοι που κατάλαβαν την επίδραση της καφεΐνης; Το συνειδητοποίησαν όταν οι κατσίκες τους ξεκίνησαν να χορεύουν ασταμάτητα και να είναι υπερκινητικές αφού έφαγαν καρπούς από καφεόδεντρο.

Ο καφές αρχικά τρωγόταν και δεν πινόταν; Οι φυλές της Αφρικής ανακάτευαν τους καρπούς των φυτών με λίπος για να δημιουργήσουν «μπάλες ενέργειας».

Ο καφές είναι, μετά το νερό, το ρόφημα που καταναλώνεται περισσότερο; Μάλιστα, η Αμερική είναι πρωταθλήτρια στην κατανάλωση. Στην Ευρώπη οι χώρες που καταναλώνουν πολύ καφέ είναι οι: Φινλανδία, Ολλανδία, Νορβηγία, Δανία και Ισλανδία.

Ο πιο ακριβός καφές στον κόσμο παράγεται από περιττώματα ελεφάντων; Συγκεκριμένα, ελέφαντες στην Ταϊλάνδη ταΐζονται με κόκκους καφέ, οι οποίοι βγαίνουν στα περιττώματά τους και με την κατάλληλη επεξεργασία έχουν υπέροχη γεύση.

Οι Χριστιανοί ονόμασαν αρχικά τον καφέ «ποτό του Σατανά»; Το όνομα βγήκε επειδή οι μουσουλμάνοι τον έπιναν ως υποκατάστατο του κρασιού, το οποίο η θρησκεία τους δεν επιτρέπει να καταναλώνουν.

Υπάρχουν πολλά είδη καφέ; Ωστόσο, μόνο δύο από αυτά καλλιεργούνται. Συγκεκριμένα, ο Arabica και ο Robusta. Ο Arabica είναι ο καλύτερος και γι’ αυτό το 75% του καφέ που καταναλώνεται σε όλον τον κόσμο είναι Arabica.

Προηγούμενο άρθροΠολιτική θύελλα με τις δηλώσεις Καμμένου περί «εξαγοράς» βουλευτών των ΑΝΕΛ για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Επόμενο άρθροΧημικά και αύρα στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα