Για τις εξελίξεις γύρω από το ελληνικό #metoo και τον ρόλο του ΣΕΗ, μίλησε ο πρόεδρος του Σωματείου και ηθοποιός, Πασχάλης Τσαρούχας.

Ο Πασχάλης Τσαρούχας αναφέρθηκε και στην χθεσινή συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΣΕΗ.

«Έγινε για να βρεθούμε ξανά και να οργανώσουμε πώς θα πάμε παρακάτω. Δύο υποθέσεις έχουν μείνει ανοιχτές και πρέπει να κλείσουν. Έχουμε κάποιες δυσκολίες. Συμβαίνουν πράγματα που είναι πολύ δυσάρεστα. Δεχόμαστε πιέσεις και εμείς και άνθρωποι που εμπλέκονται με τις υποθέσεις. Θα χρειαστεί να πάρει πολιτικές αποφάσεις το Σωματείο για να πάνε μπροστά τα πράγματα».

Το πρώτο καιρό που ξέσπασε το ελληνικό #metoo στο θέατρο θυμάται οι Πασχάλης Τσαρούχας. «Ερχόταν ο άλλος σου έλεγε το πρόβλημά του αλλά δεν το υπέγραφε. Φοβούνται οι άνθρωποι. Η θέση η δική μου είναι ότι εφόσον έχει ανοίξει αυτό το πράγμα ας ανοίξει τελείως. Γνωρίζω πολλά ονόματα και υποθέσεις που δεν έχουν καταγγελθεί επίσημα».

Ο ίδιος εξομολογήθηκε: «Ο πρώτος καιρός ήταν πολύ δύσκολος. Εγώ έπαιρνα τους φακέλους και όταν τις διαβάζαμε άκουγες βογκητά. Συνάδελφος άνδρας έκλαιγε όταν τις διάβαζε. Όταν πέρναγε ο καιρός σκληρύναμε και εμείς. Δεν μας σόκαραν πια. Είναι πολύ δυσάρεστα αυτά και ειδικά για τους ανθρώπους που τα υπέστησαν».

Προηγούμενο άρθροΈρευνα στους οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ για τις ακροδεξιές επιθέσεις
Επόμενο άρθροΗράκλειο – Κατήγγειλαν τους συντρόφους τους για βιασμό και ξυλοδαρμό -Συνελήφθησαν Ελληνας και Βέλγος