Θεσσαλονίκη – Ποινική δίωξη στον 30χρονο για την επίθεση σε μέλη της ΚΝΕ

Αναβλήθηκε για τις 19 Οκτωβρίου η δίκη του 30χρονου που συνελήφθη κατηγορούμενος για την επίθεση εναντίον μελών της ΚΝΕ, στην πλατεία Ελευθερίας, στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης. Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείου, ενώπιον του οποίου παραπέμφθηκε να δικαστεί, ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης λόγω απουσίας μαρτύρων, και ήρε την κράτησή του.

Προηγουμένως, η εισαγγελέας τού απήγγειλε ποινική δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατά συρροή. Για την ίδια υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών ακόμη ατόμων (20, 26 και 29 ετών) και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία. Δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Στην προανακριτική του απολογία φέρεται να αρνήθηκε την εις βάρος του αποδιδόμενη πράξη, ισχυριζόμενος ότι δεν συμμετείχε στην επίθεση. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο ίδιος κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι εργαζόταν σε καφέ της περιοχής και ενεπλάκη στο περιστατικό για να κατευνάσει τα πνεύματα, ενώ αποποιήθηκε κάθε σχέση με ακροδεξιές ομάδες.

Τι υποστήριξε

Ο δικηγόρος του 30χρονου ανέφερε τα όσα υποστήριξε ο κατηγορούμενος στις Αρχές:

«Δεν ανήκω σε καμία πολιτική οργάνωση, δεν έχω καμία απολύτως σχέση με ακροδεξιές οργανώσεις. Στο σημείο βρέθηκα καθώς εργάζομαι σε καφέ στην πλατεία. Ήρθε κάποιος και ισχυρίστηκε ότι τον χτύπησαν. Το μόνο που έκανα ήταν να πάω και να ρωτήσω ποιος το έκανε. Δεν έχω χτυπήσε κανέναν, δεν κρατούσα κανένα αντικείμενο. Αμέσως μετά επέστρεψα στην εργασία μου. Πήγα μόνος μου στο Αστυνομικό Τμήμα επειδή δεν έχω τίποτα να κρύψω.»

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση ΠτΔ με Πενταρόφσκι – « Αναγκαία η πλήρης εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών»
Επόμενο άρθροΠάτρα – Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται 38χρονη ανεμβολίαστη – Διακομίστηκε από το νοσοκομείο Αγρινίου