Τι αλλάζει στην κατανομή βοσκοτόπων

Αλλαγές στον τρόπο και στα κριτήρια κατανομής των βοσκοτόπων προβλέπει η νέα τροποποίηση που συνυπογράφουν οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με αυτή για τους κτηνοτρόφους που αιτούνται αντισταθμιστικές ενισχύσεις στο πλαίσιο του Μέτρου 13 – Ενισχύσεις σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, οι επιλέξιμες εκτάσεις βοσκοτόπων κατανέμονται κατά προτεραιότητα στις αντίστοιχες περιοχές παρέμβασης που χαρακτηρίζονται από φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα.

Η μέση αναλογία κατανομής βοσκοτόπων της χώρας υπολογίζεται ως το πηλίκο, με τρία δεκαδικά, των ΜΜΖ της χώρας προς την επιλέξιμη έκταση βοσκοτόπων της χώρας. Οι ΜΜΖ καθορίζονται βάσει των προσδιορισθέντων στοιχείων που έχουν καταγραφεί στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου του προηγούμενου έτους ενίσχυσης από αυτό της κατανομής και που προκύπτουν μετά τη διενέργεια των μηχανογραφικών  διασταυρωτικών ελέγχων.

Στους μετακινούμενους κτηνοτρόφους δύναται να κατανεμηθεί βοσκότοπος σε διαφορετικές Χ.Ε. Το σύνολο της έκτασης βοσκοτόπου που δικαιούνται οι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι δεν είναι δυνατό να υπερβαίνει την καθορισθείσα αναλογία κατανομής των παρ. 8 ή 9 του άρθρου 4 κατά περίπτωση, η οποία αντιστοιχεί στις κατεχόμενες ΜΜΖ. Σε κάθε περίπτωση ως αναλογία κατανομής καθορίζεται εκείνη με το συντελεστή αναλογίας της Χ.Ε. έδρας εκμετάλλευσης.

Αναλυτικά η απόφαση όπως δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ ΕΔΩ

Προηγούμενο άρθροΚ. Μητσοτάκης σε Αλ.Τσίπρα: – Από το «όχι» στις γραβάτες, πήγατε στο «όχι» στις φρεγάτες
Επόμενο άρθροΜπαρτ – Ο εκπαιδευμένος σκύλος της ΑΑΔΕ – Βρήκε 30.000 ευρώ κρυμμένα σε πακέτα τσιγάρων