«Μπάλλος» – Πρωτοφανείς σκηνές χάους στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας

Πρωτοφανείς σκηνές χάους προκάλεσε στο λεκανοπέδιο της Αττικής η κακοκαιρία «Μπάλλος».

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από λεωφορείο που ακινητοποιήθηκε και καλύφθηκε από το νερό στο σημείο της παλιάς Λεωφόρου Ποσειδώνος, κάτω από το ΚΠΙΣΝ. Μάλιστα, στο διαδίκτυο κυκλοφόρησαν βίντεο με τους επιβάτες να προσπαθούν να αποβιβαστούν, χωρίς -ευτυχώς- να σημειωθούν τραυματισμοί.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερη ύψη βροχής έχουν καταγραφεί σε Πατήσια, Περιστέρι και Αμπελόκηπους, όπου σε διάστημα περίπου 7 ωρών έχουν πέσει 120, 120 και 108 χιλιοστά βροχής αντίστοιχα.

«Καταρράκτης» στον περιφερειακό Λυκαβηττού

Το μεσημέρι της Πέμπτης, η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε τη συσσώρευση υδάτων στον περιφερειακό Λυκαβηττού.

Ο δρόμος πλημμύρισε, καθώς μεγάλη ποσότητα νερού κατέβαινε από τον λόφο, ενώ στην Υμηττού στο Παγκράτι οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ρυάκια.

Μαθητές βγήκαν από πλημμυρισμένες τάξεις πατώντας σε «γέφυρα» από θρανία

Στη Νέα Φιλαδέλφεια, το 2ο Δημοτικό Σχολείο πλημμύρισε και οι μαθητές αναγκάστηκαν να φτιάξουν… γέφυρα με θρανία για να βγουν από τις τάξεις, όπως αποτυπώνεται και σε βίντεο.

Πλημμύρισαν πανεπιστήμια

Σχολή Καλών Τεχνών, Φιλοσοφική Σχολή, Φυσικό Αθήνας, Γεωπονική Σχολή, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής μετατράπηκαν, επίσης, σε λίμνες. Το πρωί της Πέμπτης χιλιάδες φοιτητές αντίκρισαν πλημμυρισμένα αμφιθέατρα και διαδρόμους, με αποτέλεσμα πολλά μαθήματα να ακυρωθούν.

Η κακοκαιρία «χτύπησε» και το κτίριο της Βουλής

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» προκάλεσε προβλήματα και στο κτίριο της Βουλής.

Μικρή ποσότητα νερού εισέρρευσε στο εσωτερικό περιστύλιο, στον χώρο της έκθεσης για τα 200 χρόνια από το 1821, ενώ θραύσμα μαρμάρου έπεσε στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, δίπλα από την είσοδο επί της οδού Αμαλίας.

Μεγάλη η καταστροφή στο Κέντρο Πολιτισμού «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»

Μεγάλης έκτασης καταστροφή σημειώθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Το ισόγειο, όπου βρίσκεται η έκθεση του Μουσείου, οι χώροι υποδοχής, τα καμαρίνια του Θεάτρου, τα γραφεία, καθώς και τα δύο υπόγεια του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, όπου σημειωτέον υπάρχει και υποσταθμός της ΔΕΗ, πλημμύρισαν. Επίσης, έχουν γίνει ζημιές σε μηχανήματα, ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, αλλά και σε κοστούμια και σκηνικά του Θεάτρου του Κέντρου Πολιτισμού.

Όπως έγινε γνωστό, τα στελέχη και το προσωπικό του Ιδρύματος απομάκρυναν με ασφάλεια τους επισκέπτες του Μουσείου και τα οχήματα, ενώ προσπάθησαν να περιορίσουν τις εκτεταμένες καταστροφές και να πραγματοποιήσουν άντληση των υδάτων εν μέσω μόνιμης διακοπής ρεύματος.

Σημειώνεται ότι το Κέντρο Πολιτισμού ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ θα παραμείνει κλειστό για το κοινό, την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.

Προηγούμενο άρθροΕΟΔΥ – Πού και ποιες ώρες θα πραγματοποιηθούν δωρεάν rapid test την Παρασκευή
Επόμενο άρθροΚακοκαιρία «Μπάλλος» – Άνοιξε ο Κηφισός και η Ποσειδώνος – Κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων