Κ. Μητσοτάκης: “Αν οι ενήλικοι είχαν εμβολιαστεί στο 95%, αντί του 80%, θα είχαμε λίγο πάνω από 50 διασωληνωμένους”

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στην επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα για την πανδημία.

Στην επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή. Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του μεταφέροντας τα περαστικά όλης της κυβέρνησης στη Φώφη Γεννηματά για την περιπέτεια της υγείας της.

Στη συνέχεια είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι μπορεί να είναι αντίπαλοι και όχι εχθροί. Τον κάλεσε να μην προσωποποιεί την επίθεση.

«Πού είδατε γραμμένο ότι η κυβέρνηση σφύριξε τη λήξη της πανδημίας», αναρωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη φράση του Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι κάνει τρεις συσκέψεις ανά εβδομάδα για την πανδημία, ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση καλεί όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Για τους θανάτους

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι υπάρχει άσχημη εικόνα των θανάτων τον τελευταίο μήνα, αλλά κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι γενικεύει. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει 1.484 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού, ενώ σε χειρότερη θέση είναι Ιταλία, Βέλγιο, αλλά και Βουλγαρία και Ρουμανία.

Εσφαλμένο χαρακτήρισε το συμπέρασμα ότι η Ελλάδα παρουσιάζει υπερβάλλουσα θνησιμότητα αν εξαιρεθεί ο κοροναϊός. Ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει αυτά τα στοιχεία για να τα εξετάσουν οι επιστήμονες.

«Διαστρεβλώνετε τα πραγματικά στατιστικά δεδομένα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έπειτα τόνισε ότι 9 στους 10 διασωληνωμένοι είναι ανεμβολίαστοι και πρόσθεσε ότι τα εμβόλια έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά ασφαλή.

Τόνισε ότι έχουμε σημαντικά λιγότερες νοσηλείες και διασωληνώσεις. Μπορούμε να αντιμετωπίζουμε ταυτόχρονα την πανδημία και τις υπόλοιπες ασθένειες πλέον, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αν οι ενήλικοι είχαν εμβολιαστεί στο 95%, αντί του 80%, θα είχαμε λίγο πάνω από 50 διασωληνωμένους, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

 
Προηγούμενο άρθροK. Χατζηδάκης: “Ουσιαστική αύξηση στον κατώτατο μισθό το 2022 – Το νέο ΕΣΠΑ θα έχει προγράμματα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας”
Επόμενο άρθροΧαλκίδα – 53χρονος βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του