ΚΙΝΑΛ – Ες αύριον «τα σπουδαία» – Η «παράμετρος Παπανδρέου» που τα άλλαξε όλα

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί το εναπομείναν κεντροαριστερό ακροατήριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τις εξελίξεις για τις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος, ειδικά από την ώρα που αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλία ο Γιώργος Παπανδρέου.

Το αρχικό σοκ που προκάλεσε στο ΚΙΝΑΛ – και όχι μόνο – η αιφνίδια επιδείνωση της υγείας της Φώφης Γεννηματά, που είχε ως αποτέλεσμα να αποσύρει την υποψηφιότητά της από τη διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος για μία ακόμη θητεία, διαδέχθηκε το μούδιασμα και οι αντιδράσεις για τη «βροχή» υποψηφιοτήτων «κατόπιν εορτής», όπως σχολιάζουν πολλά στελέχη.

Δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν ότι η πληθώρα υποψηφιοτήτων «ευτελίζει» τις εσωκομματικές διαδικασίες, ενώ η κίνηση Παπανδρέου, που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και μιας δικής του υποψηφιότητας, φαίνεται πως – στην παρούσα συγκυρία για το ΚΙΝΑΛ – δεν προκαλεί τα ρίγη συγκίνησης του παρελθόντος στο άκουσμα του ονόματος «Παπανδρέου», το οποίο πάντα παρέπεμπε στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα.

Προς ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του

Ο Γιώργος Παπανδρέου, πάντως, όπως όλα δείχνουν, έχει ήδη πάρει τις αποφάσεις του – παρότι οι στενοί του συνεργάτες επιμένουν για το αντίθετο.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη από τη Δευτέρα ξεκινήσει τα τηλεφωνήματα για τη συγκέντρωση υπογραφών από την Κεντρική Επιτροπή, καθώς ο κ. Παπανδρέου δεν πρόκειται να μπει στη διαδικασία συλλογής 5.000 υπογραφών από τη βάση.

Στόχος αυτή τη φορά δεν είναι η ψήφος από τη βάση, όπως έκανε το 2004 και το 2007, αλλά οι 45 υπογραφές που απαιτούνται από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής (15%), προκειμένου να τις παρουσιάσει στην ΕΔΕΚΑΠ την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, που λήγει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων.

Στελέχη της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ, μάλιστα, ανεβάζουν σε 65 τα μέλη του οργάνου, που θα υπογράψουν υπέρ της υποψηφιότητας Παπανδρέου.

Σε κάθε περίπτωση, την Τετάρτη το μεσημέρι, οπότε επιστρέφει από την Κωνσταντινούπολη ο Γιώργος Παπανδρέου, αναμένεται να ανακοινωθούν πια οι προθέσεις του.

Προηγούμενο άρθροΚοροναϊός – Ανάφλεξη της πανδημίας με έκρηξη κρουσμάτων και νέα πίεση στο ΕΣΥ – «Πονοκέφαλος» η μετάλλαξη Δέλτα+
Επόμενο άρθροΣεισμός – Nέα δόνηση 3,4 Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι