Συνάντηση N. Παναγιωτόπουλου με Ακάρ – Άλλα… λέει η Τουρκία στην ανακοίνωσή της

Η συνάντηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ.

Ως πρόσκληση στην «ελληνική αντιπροσωπεία» τιτλοφορείται η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας της Τουρκίας για τη συνάντηση του τούρκου υπουργού Χουλουσί Ακάρ με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Στο περιθώριο της συνόδου

Ως γνωστόν, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ, κατόπιν αιτήματος του κ. Ακάρ.

Στην ανακοίνωσή του (την οποία συνοδεύει από φωτογραφίες και βίντεο), το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Αμυνας αναφέρει:

«Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Χουλουσί Ακάρ είχε διάφορες συναντήσεις κατά τη διάρκεια της συνόδου των υπουργών Αμύνης του ΝΑΤΟ.

«Ο υπουργός Ακάρ συναντήθηκε με τον υπουργό Αμύνης της Αγγλίας Μπέν Γουάλας, με τον υπουργό Αμύνης των ΗΠΑ Ωστιν και με τον υπουργό Αμυνας της Ελλάδας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

«Αναμένεται η Ελληνική αντιπροσωπεία»

»Στη διμερή συνάντηση υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για θέματα άμυνας και ασφάλειας ενώ, από την πλευρά του υπουργού Ακάρ, αναφέρθηκε πως αναμένεται η Ελληνική αντιπροσωπεία για την 4η σύνοδο η οποία προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην Αγκυρα στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας».

 

Η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Αμυνας, ωστόσο, δεν αναφέρει τίποτα για τη συνάντηση «η οποία προγραμματίζεται στην Αγκυρα», σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Ακάρ.

Το ελληνικό υπουργείο

Ακολουθεί η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας:

«Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος είχε σήμερα, Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021, σύντομη συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας κ. Χουλουσί Ακάρ, στο περιθώριο της Συνόδου Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ και κατόπιν αιτήματος του Τούρκου ομολόγου του.

»Ο Υπουργός υπογράμμισε ότι είναι χρήσιμη η διατήρηση ανοικτών διαύλων επικοινωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, αλλά για να γίνουν βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση απαιτείται βελτίωση του κλίματος και τήρηση των αρχών καλής γειτονίας.

»Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε τη σημασία του σεβασμού της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της προσήλωσης στο Διεθνές Δίκαιο, που αποτελούν την αδιαμφισβήτητη εγγύηση για τη διαμόρφωση συνθηκών ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας στην περιοχή».

Προηγούμενο άρθροΓιατί ο Ερντογάν επιμένει «κόντρα στο ρεύμα» με τη μείωση των επιτοκίων;
Επόμενο άρθροΠώς θα αντιμετωπίσετε την καρκινική κόπωση – Οι ειδικοί συμβουλεύουν