Στρατιωτική παρέλαση – Άρματα μάχης, αλεξιπτωτιστές και F-16 στον γαλάζιο ουρανό – 10 +2 εντυπωσιακά καρέ (pics)

Στην στρατιωτική παρέλαση συμμετείχαν μόνο στρατιωτικά τμήματα, ενώ η διάρκειά της ήταν μία ώρα στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασίας της δημόσιας υγείας.

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Η παρέλαση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί.

Σημειώνεται πως στην στρατιωτική παρέλαση συμμετείχαν μόνο στρατιωτικά τμήματα, ενώ η διάρκειά της ήταν μία ώρα στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασίας της δημόσιας υγείας. 

Η παρέλαση των στρατιωτικών τμημάτων ξεκίνησε με τους Εύζωνες, ενώ κατά τη διάρκειά της, πραγματοποιήθηκαν πτήσεις των αεροσκαφών και ελικοπτέρων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Φυσικά από την παρέλαση δεν θα μπορούσε να λείπει η εντυπωσιακή επίδειξη του πολεμικού αεροσκάφους F-16 και της επικοινωνίας του πιλότου της Ομάδας «Ζευς» με τον Χριστόδουλο Γιακουμή.

Το F-16 εκτέλεσε αρχικά κατακόρυφους ακροβατικούς ελιγμούς πάνω από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αλλά και διελεύσεις με μεγάλη ταχύτητα πάνω από την πόλη.

Εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η πτώση αλεξιπτωτιστών με την οποία και ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, για την 28η Οκτωβρίου, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Παρέλαση με κόσμο αλλά και αυστηρά μέτρα

Η παρέλαση τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα έγινε υπό αυστηρά μέτρα καθώς οι επιστήμονες είχαν ήδη απευθύνει αυστηρές προειδοποιήσεις για την τήρηση αυτών.

Συγκεκριμένα η χρήση μάσκας ήταν υποχρεωτική για τους θεατές των παρελάσεων , σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες, για τους οποίους η χρήση μάσκας δεν ήταν καθώς ήταν στοιχισμένοι.

Προηγούμενο άρθροΜ. Σχοινάς: Νέα έκκληση για τους εμβολιασμούς – Σε ποιες ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει πρόβλημα
Επόμενο άρθροΚ. Σακελλαροπούλου: “Η επέτειος του «ΟΧΙ» είναι μέρα τιμής και υπερηφάνειας για το έθνος μας”