Αθαν. Λιούπης – Οικονομική ενίσχυση από το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης των καλλιεργητών βρώσιμης ελιάς

Μέτρο με το οποίο ολοκληρώνεται η στήριξη του τομέα της επιτραπέζιας ελιάς σε όλη την χώρα και στη Μαγνησία, προωθεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Λιούπης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση,  το μέτρο, αφορά στην οικονομική ενίσχυση των υπό-λοιπων ποικιλιών επιτραπέζιας ελιάς, που δεν είχαν μέχρι στιγμής ενισχυθεί μέσω των εγκριθέντων μέτρων.

Πρόκειται για την στήριξη 278.139 στρεμμάτων  που αντιστοιχούν σε 14.273 παρα-γωγούς .

Το ποσό ανέρχεται σε 40 ευρώ ανά στρέμμα και το συνολικό ποσό του μέτρου ανέρ-χεται σε 11.125.560 ευρώ .

Το μέτρο θα υλοποιηθεί με βάση το καθεστώς που έχει θεσπίσει η Ε. Ε. «Ανακοίνω-ση της επιτροπής της 19/03/2020 C(2020) 1863 final (Προσωρινό Πλαίσιο)» , όπως ισχύει.

Ο κ. Λιούπης ευχαρίστησε τον Υπουργό και τους συνεργάτες του καθώς βρήκαν τη λύση για την ενίσχυση των παραγωγών βρώσιμης ελιάς, ώστε να διευθετη-θεί  ακόμη μία εκκρεμότητα, που συνδράμει ουσιαστικά στην αναπλήρωση του χα-μένου εισοδήματος των παραγωγών της Μαγνησίας αλλά και της επικράτειας.

Προηγούμενο άρθροΓ. Πατούλης: «Θέλουμε όλοι οι πολίτες να βάλουν στη ζωή τους την πρόληψη η οποία αποδεδειγμένα σώζει ζωές» – Επίσκεψη στην Αγ. Βαρβάρα
Επόμενο άρθροΚρήτη – Σοβαρό τροχαίο με ανατροπή αυτοκινήτου – Εγκλωβίστηκαν άτομα