Π. Καππάτος: Νέα ενίσχυση από το υπ. Εσωτερικών στον Δήμο Ιθάκης και στην Περιφ. Ιονίων Νήσων για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών

Άλλη μία απόφαση που φέρει την υπογραφή του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα έρχεται να ενισχύσει οικονομικά τον τόπο μας, μετά την καταστροφή του «Μπάλου», ώστε η Τοπική Αυτοδιοίκηση να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις των φυσικών καταστροφών που πλήττουν τα νησιά μας.

Πιο συγκεκριμένα, με ημερομηνία 27.10.2021 αποφασίστηκε η χρηματοδότηση Δήμων και Περιφερειών της χώρας με συνολικό ποσό ύψους ενός εκατομμυρίου πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ (1.500.000,00€) για το «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού της Χώρας».

Από αυτό το ποσό 500.000 ευρώ κατευθύνονται προς την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ενώ 400.000 ευρώ στον Δήμο Ιθάκης!

Για μία ακόμη φορά καθίσταται προφανές το έμπρακτο ενδιαφέρον της κεντρικής Κυβέρνησης προς την τοπική αυτοδιοίκηση και τα νησιά μας προκειμένου οι ζημιές και οι καταστροφές με τις οποίες βρεθήκαμε αντιμέτωποι να αποκατασταθούν.

Ευχαριστούμε θερμά την Ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, και προσωπικά τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Στέλιο Πέτσα για την εξαιρετική μας συνεργασία και το ενδιαφέρον που συστηματικά επιδεικνύει προς την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Προηγούμενο άρθροΣτη Μυτιλήνη το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για την φετινή χρονιά – Δείτε εικόνες από το «Seven Seas Splendor»
Επόμενο άρθροΠήρε έγκριση η πληρωμή των αγροπεριβαλλοντικών μέτρων