Βαρβιτσιώτης – Η Ελλάδα δεν φοβάται να συνομιλήσει με την Τουρκία – Νέα δεδομένα στη Βόρεια Μακεδονία μετά την παραίτηση Ζάεφ

Η Ελλάδα έχει καταστήσει σαφές ότι για να είναι ουσιαστικός και ειλικρινής ένας διάλογος, πρέπει να βασίζεται στον σεβασμό των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας, αρχές που η Τουρκία με τη συμπεριφορά της δείχνει να αμφισβητεί και να παραβιάζει συστηματικά, τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Είμαστε έτοιμοι για όλα

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Βαρβιτσιώτης διαμηνύει πως η Ελλάδα δεν φοβάται να συνομιλήσει, αλλά δεν φοβάται και να απαντήσει αν χρειαστεί.

«Δεν είμαστε εμείς εκείνοι που επιζητούμε την ένταση. Αν οποιοσδήποτε όμως επιβουλευτεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας κυριαρχία να ξέρει ότι θα βρει την ανάλογη απάντηση. Είμαστε έτοιμοι για όλα» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του στο ethnos.gr.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο Μ. Βαρβιτσιώτης στις αμυντικές συμφωνίες της Ελλάδας με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι έχουν προκαλέσει εκνευρισμό στην Τουρκία, που σε συνδυασμό με την εσωτερική κατάσταση που επικρατεί στη γείτονα, έχουν ανεβάσει τον βαθμό εκνευρισμού. Ειδικότερα, τονίζει πως απέναντι στη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα, η Ελλάδα απαντά με την αμυντική της θωράκιση.

Προηγούμενο άρθροΆ. Γεωργιάδης: “Ικανοποιητική η εικόνα της αγοράς από την πρώτη μέρα εφαρμογής των μέτρων – Έπεσαν οι τιμές του φυσικού αερίου”
Επόμενο άρθροΚοροναϊός – Δεν έχουν τέλος οι ψεκασμένες θεωρίες – «Το χάλκινο καλώδιο που σκοτώνει τον ιό»