Εκπρόσωποι της εστίασης αναμένεται να έχουν το πρωί τις Δευτέρας, (στις 10.00), με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για να συζητήσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού.

Στη συνάντηση έχουν κληθεί εκπρόσωποι της εστίασης, αλλά και του λιανεμπορίου, ενώ η συζήτηση θα γίνει παρουσία των αρμόδιων υπουργών της κυβέρνησης.

Οι εκπρόσωποι, που θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, αναμένεται να τον ενημερώσουν για την πτώση στον τζίρο των επιχειρήσεών τους και να του προτείνουν συγκεκριμένα μέτρα.

Ένα από αυτά, σύμφωνα με το OPEN, είναι η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε όσους απασχολούνται στον κλάδο της εστίασης – κάτι που, έτσι κι αλλιώς, εξετάζει ήδη η κυβέρνηση, χωρίς να έχει ακόμη καταλήξει σε αποφάσεις.

Επίσης, αναμένεται να ζητήσουν να επιτραπεί η είσοδος σε μη εμβολιασμένους, με την υποχρεωτική διενέργεια rapid test, και στους κλειστούς χώρους εστίασης.

Προηγούμενο άρθροΝέα μέτρα – Πώς γίνεται από σήμερα η είσοδος σε τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες – Τι πρέπει να έχετε μαζί σας
Επόμενο άρθροΚαροναϊός – Περικυκλώνει την Ελλάδα ο ιός – Πότε θα δούμε 9.000 κρούσματα