Πανθεσσαλική καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών με τίτλο «Η ενημέρωση περνά από μπροστά σου»  πραγματοποιεί η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και οι Επιτροπές Ισότητας των Δήμων.

Στη Λάρισα, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Λαρισαίων, το  μήνυμα  «Δεν είσαι η  μόνη -Δεν είσαι μόνη»  «κυκλοφορεί» από σήμερα και για τους επόμενους έξι μήνες, με λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ,  καλώντας τις γυναίκες -θύματα  να σπάσουν την  σιωπή και να καταγγείλουν τα περιστατικά  έμφυλης βίας στην  εθνική γραμμή 24ωρης λειτουργίας 15900  καθώς και στα τηλέφωνα του Συμβουλευτικού Κέντρου και του Συμβουλευτικού  Σταθμού που λειτουργεί στη Λάρισα.

Η παρουσίαση του  αστικού λεωφορείου έγινε σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών,  στην κεντρική πλατεία της Λάρισας από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και  τον Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, παρουσία της βουλευτή Λάρισας Λίτσας Λιακούλη, του προέδρου  του Αστικού ΚΤΕΛ Μιχάλη Σακελλαρίου, της προέδρου της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας  Θεσσαλίας Λίας Ρογγανάκη, της προέδρου της  Επιτροπής Ισότητας Δήμου Λαρισαίων Ρίτσας Απρίλη και  εκπροσώπων  φορέων και οργανώσεων.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης, στη Λάρισα έχουν αναρτηθεί αφίσες σε 40 στάσεις του Αστικού ΚΤΕΛ, λειτουργεί περίπτερο με ενημερωτικό υλικό στην κεντρική πλατεία ενώ το απόγευμα φωταγωγούνται πορτοκαλί τα κτίρια του Διοικητηρίου της Περιφέρειας και το Δημαρχείο.  Ανάλογες δράσεις οργανώνονται τις επόμενες ημέρες σε όλη τη Θεσσαλία, σε  συνεργασία της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων με τις Επιτροπές των Δήμων και τα Αστικά  ΚΤΕΛ.

Επίσης, σήμερα Πέμπτη, το κοινωνικό εθελοντικό δίκτυο #Κανείς_Μόνος και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνδιοργανώνουν στις  7.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Λάρισας, εκδήλωση για την Ημέρα μνήμης και ευαισθητοποίησης κατά της Βίας των Γυναικών, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα αγώνα, κατά της έμφυλης βίας.

Η εκδήλωση  πραγματοποιείται με τη συμμετοχή των εθελοντών του δικτύου #Κανείς_Μόνος, του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας και του Εργαστηρίου Ζωής του ΟΚΑΝΑ, της Γυναικείας Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας ΙnDonnation», της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Θεσσαλίας, της Επιτροπής  Ισότητας και του Συμβουλευτικού  Σταθμού  Δήμου Λαρισαίων,  καθώς και εθελοντικών ομάδων της πόλης.

Προηγούμενο άρθροΚοροναϊός – Ακόμα πέντε κρούσματα Δέλτα+ καταγράφηκαν σε Κρήτη και Μακεδονία
Επόμενο άρθροΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Την Παρασκευή οι πληρωμές του Οκτωβρίου