ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ με το βλέμμα στο 2011 – Ο φόβος για νέες «πλατείες» και «νεογανακτισμένους»

Σε μία κίνηση που γενικά δεν συνηθίζεται προχώρησε σήμερα το κυβερνών κόμμα, καθώς με αφορμή το θάνατο του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια εξαπέλυσε επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευση σχολιάζοντας το συλλυπητήριο μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα.

Δέσμευση ότι δεν θα επαναληφθούν

Συγκεκριμένα η ΝΔ κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα σε «αναστοχασμό» αλλά και «αυτοκριτική» για το αντιμνημονιακό του παρελθόν με αφορμή το θάνατο του Κάρολου Παπούλια.

Μάλιστα η ΝΔ σχολίασε τα φιλόφρονα λόγια του κ. Τσίπρα για τον εκλειπόντα και γύρισε το ρολόι της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας μία δεκαετία πίσω όταν ο Κάρολος Παπούλιας ως πρόεδρος της Δημοκρατίας το 2011 γινόταν αποδέκτης υβριστικών συνθημάτων από κόσμο που διαμαρτυρόταν για την πολιτική των μνημονίων και ματαιωνόταν η στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου του 2011.

Στην κατεύθυνση αυτή η ΝΔ εγκάλεσε το ΣΥΡΙΖΑ ότι τότε σχολίαζε εκείνα τα γεγονότα ως «αυθόρμητη λαϊκή εκδήλωση ιερής αγανάκτησης και οργής αντάξιας των καλύτερων αγωνιστικών παραδόσεων του λαού μας» και κατέληγε στο σχόλιό της ότι μια ενδεχόμενη αυτοκριτική του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα «θα ήταν και μια δέσμευση ότι μαύρες σελίδες του παρελθόντος δεν θα επαναληφθούν».

Ουσιαστικά ο θάνατος του Κάρολου Παπούλια ήταν απλά η αφορμή καθώς η ανακοίνωση αυτή της ΝΔ επαναφέρει στην επικαιρότητα μια βαθιά πολιτική αγωνία αν όχι φόβο της κυβέρνησης για τυχόν νέες κοινωνικές αναταραχές κάτω από το βάρος της υγειονομικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που προκαλεί η πανδημία.

Νέες εστίες κοινωνικής έντασης

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η ΝΔ για πολοστή φορά τον τελευταίο χρόνο επανέρχεται στο …μακρινό 2011. Δεν είναι η πρώτη φορά που μέσα στην χρονιά αυτή, που σε λίγες μέρες απέρχεται, έχει κάνει σημείο αναφοράς της αντιπαράθεσής της με τον ΣΥΡΙΖΑ το «2011», τις «πλατείες» και τους «νεο-αγανακτισμένους».

Από την περασμένη άνοιξη ουσιαστικά είχε κινηθεί σε αυτή τη γραμμή όταν η διαρκώς εντεινόμενη αστυνομική βία και καταστολή στο όνομα της τήρησης των περιοριστικών μέτρων για τον κοροναϊό προκαλούσε σοβαρές λαϊκές αντιδράσεις με αποκορύφωμα τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης.

«Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας, ενώ τα νοσοκομεία γεμίζουν, ενώ η κοινωνία βρίσκεται σε αυτό το οριακό σημείο, επιδιώκει να δημιουργήσει νέες εστίες κοινωνικής έντασης. Επιδιώκει πλατείες νεοαγανακτισμένων» είχε δηλώσει η τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στις αρχές Μαρτίου του 2021 στον απόηχο του άγριου ξυλοδαρμού πολίτης από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ στη Νέα Σμύρνη.

Προηγούμενο άρθροΣεισμός – Δεν σημειώθηκαν ζημιές στην Κάσο λέει ο δήμαρχος του νησιού
Επόμενο άρθροΑναστάτωση από την σεισμική δραστηριότητα – Πού επικεντρώνεται η προσοχή των σεισμολόγων, τι λένε στο in.gr