Σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα της Δικαιοσύνης μίλησε ο Παύλος Πολάκης. Η συγκεκριμένη εκδήλωση οργανώθηκε στην Καισαριανή με πρωτοβουλία του πατέρα του Νίκου Παππά, Στέλιου.

Ανάμεσα σε άλλα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κινηθεί αλλιώς όταν ξανάρθει στην κυβέρνηση. «Ο σκοπός πρέπει να είναι αλλιώς», είπε ο Παύλος Πολάκης. «Αντί να είναι σιγανός συρτός θα πρέπει να είναι μαλεβιζιώτης ή πεντοζάλης στη Δικαιοσύνη (σ.σ. γρήγοροι χοροί της Κρήτης)», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια εξήγησε: «Τι σημαίνει πεντοζάλης στη Δικαιοσύνη; Πρώτον, δημιουργία δεύτερης σχολής δικαστών. Γιατί πρέπει να ανανεωθεί το σώμα. Πρέπει να ανανεωθεί. Και θα μπορούσαμε να σκεφτούμε και ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για αυτούς που είναι πάνω από 58-59-60 ετών, γενναιόδωρο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου».

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα

Η απάντηση Οικονόμου

Έπειτα από τη γνωστοποίηση των παραπάνω δηλώσεων, τοποθετήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Ο κ. Παύλος Πολάκης, μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα, προέβη σε απειλές εναντίον της Δικαιοσύνης, οι οποίες συνιστούν ευθεία βολή στο Σύνταγμα και την Δημοκρατία στη χώρα μας.

Το ολίσθημα του κ. Πολάκη συνιστά οιονεί εκτροπή και καλούμε τον κ. Τσίπρα να αποδοκιμάσει έργω και λόγω τα λεγόμενα του βουλευτή του, ο οποίος συνεχίζει ακάθεκτος στη γραμμή της εξαχρειωμένης αντιπολίτευσης που χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν δεν το πράξει, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι συμφωνεί με το περιεχόμενο της τοποθέτησης του κ. Πολάκη και μοιράζεται μαζί του την ευθύνη. Σε μια τέτοια περίπτωση προσβάλει βαθύτατα το θεσμικό ρόλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Ελληνικής Δημοκρατίας, επιδεικνύοντας ασυγχώρητη ασέβεια προς μια από τις τρεις θεμελιώδεις εξουσίες της ελληνικής Πολιτείας».

Προηγούμενο άρθροΠειραιάς – Φωτιά στο Μικρολίμανο – Καίγεται γνωστό μαγαζί
Επόμενο άρθροΕΛ.ΑΣ. – Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών σε Καλλιθέα και Πετράλωνα