Κ. Μητσοτάκης – Τι είπε για πανδημία, οικονομία, πολιτικές συνεργασίες και εκλογές

Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στην εγχώρια επικαιρότητα κυρίως, έδωσε χθες Πέμπτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προχωρώντας σε μία σημαντική εξαγγελία, που δεν είναι άλλη από αυτή της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Εκτός από θέματα οικονομίας, ο πρωθυπουργός όπως αναμενόταν αναφέρθηκε και στην πανδημία καθώς και στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, το οποίο κατηγορηματικά απέκλεισε.  Παράλληλα, τοποθετήθηκε και για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού

«Έχω ζητήσει από τον υπουργό Εργασίας να κινήσει άμεσα τη διαδικασία για μία δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία θα εφαρμοστεί από 1η Μαΐου αυτού του έτους. Εκτιμώ ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι σημαντική. Θα είναι πολύ μεγαλύτερη από την αύξηση του 2% που είδαν οι εργαζόμενοι από 1ης Ιανουαρίου του 2022», είπε ο πρωθυπουργός.

Στο σημείο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατώτατος μισθός θα προσεγγίζει ή θα υπερβαίνει τα 700 ευρώ, με τις ανακοινώσεις να αναμένονται προς το τέλος του μήνα που διανύουμε.

  • Διαβάστε επίσης: Κατώτατος μισθός – Ο Μητσοτάκης εξαγγέλλει νέα αύξηση

Σήμερα Παρασκευή τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας θα ανακοινώσουν ένα νέο πλαίσιο στήριξης επιχειρήσεων αλλά και εργαζομένων σε κλάδους που έχουν πληγεί από αυτό το οποίο συνέβη από την Πρωτοχρονιά και μετά, ανέφερε, εξηγώντας ότι: «αναφέρομαι και στους κλάδους του πολιτισμού αλλά και στον κλάδο της εστίασης. Θα δοθεί η δυνατότητα για δύο εβδομάδες σε πρώτη φάση να βάλουν το 25% των εργαζομένων τους σε καθεστώς αναστολής. Άρα να μην πληρώνονται ουσιαστικά από την επιχείρηση… Είναι μία σημαντική παρέμβαση. Σκοπός μας είναι να προστατέψουμε τις θέσεις εργασίας… Θέλουμε να δώσουμε ένα πρόσθετο δίχτυ ασφάλειας, μέχρι να μπορέσουμε να επανέλθουμε σε πλήρη λειτουργία…», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Προηγούμενο άρθροΚανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια των πλοίων
Επόμενο άρθροΤροχαίο στη Βούλα – Το τελευταίο τηλεφώνημα του Τζώρτζη Μονογυιού σε φίλο του