Σαμπάνια – Ρεκόρ παγκόσμιων πωλήσεων το 2021 με την κατανάλωση να γίνεται κυρίως στο σπίτι

Tα lockdowns και τα κλειστά μπαρ και εστιατόρια λόγω κορονοϊού δεν εμπόδισαν τον κόσμο να το ρίξει… έξω ακόμη και μέσα στο σπίτι του, με αποτέλεσμα ο απολογισμός για την αγορά σαμπάνιας για το 2021 να είναι κάτι παραπάνω από θετικός με ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Comite Champagne, μία ένωση που αντιπροσωπεύει τουλάχιστον 16.000 αμπελουργούς και 320 οίκους σαμπάνιας, η Γαλλία εξήγαγε 180 εκατ. μπουκάλια σαμπάνιας την περσινή χρονιά. Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ που μεταφράζεται σε αύξηση κατά 38% σε σχέση με το 2020.

Αντιστοίχως και οι παγκόσμιες πωλήσεις σαμπάνιας έπιασαν… ταβάνι αγγίζοντας νέο υψηλό στα 5,5 δισ. ευρώ (6,2 δισ. δολάρια)!

Σύμφωνα με την Comite Champagne, οι συνολικές μεταφορές/παραδόσεις σαμπάνιας αυξήθηκαν κατά 32% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά φτάνοντας τα 322 εκατ. μπουκάλια, κάτι που σημαίνει πως το κοινό παγκοσμίως δεν δίστασε να το… γιορτάσει ακόμη και κλεισμένο στο σπίτι του.

Πραγματικά, όπως σχολίασε η Ένωση, δεδομένου πως ο τουρισμός και οι δημόσιες εκδηλώσεις ήταν ιδιαίτερα περιορισμένες διεθνώς λόγω της πανδημίας, τα νούμερα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα πως η ώθηση στις πωλήσεις αποδίδεται στην κατανάλωση στο σπίτι.

«Οι καταναλωτές επέλεξαν να ψυχαγωγηθούν στο σπίτι, αποζημιώνοντας τους εαυτούς τους για το γενικότερα ζοφερό κλίμα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, εκπρόσωποι της παραδέχτηκαν πως η εξέλιξη αυτή ήταν απρόσμενη, όσο και ευπρόσδεκτη, μετά το δύσκολο 2020 για τον κλάδο.

Ειδικά στη Γαλλία τα επίπεδα κατανάλωσης επανήλθαν στα προ της πανδημίας νούμερα, με τις μεταφορές να αυξάνονται κατά 25% στα 142 εκατ. μπουκάλια. Όσον αφορά τις ξένες αγορές πρωταθλητές στις εξαγωγές ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Προηγούμενο άρθροΚοροναϊός – Χαιρετίσματα στην 3η δόση είπαν 870.000 – Τι πάει στραβά με την πανδημία;
Επόμενο άρθροΒουλή – Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για την ενίσχυση του ανταγωνισμού