Όταν οι Αμερικανοί φανέρωσαν υποβρύχιο στη… Λεμεσό

Πάμε τώρα σε ένα όχι και τόσο σύνηθες θέμα :O 6ος Αμερικανικός Στόλος (που δρα κυρίως στη Μεσόγειο και που διαθέτει απίστευτη δύναμη πυρός) έχει προσφέρει μια «ασυνήθιστη» αποκάλυψη της θέσης του υποβρυχίου κατευθυνόμενων βλημάτων κλάσης Ohio USS Georgia (SSGN 729), δημοσιοποιώντας εικόνες από τη σύντομή του στάση κοντά στην Κύπρο. Γιατί το λέω «ασυνήθιστη» κίνηση.

Επειδή συνήθως οι χώρες που διαθέτουν υποβρύχια, δηλαδή τα πιο μυστικά όπλα που έχουν στο οπλοστάσιό τους δεν αποκαλύπτουν ποτέ τη θέση τους. Εάν θυμάστε κατά την κρίση του Oruc Reis, όταν οι Τούρκοι έψαχναν να ανακαλύψουν τα ελληνικά αόρατα υποβρύχια, και δεν τα έβρισαν, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος είχε δώσει εντολή να αναδυθεί ένα στο λιμάνι του Καστελλόριζου για να το δουν (έστω φωτογραφία) οι Τούρκοι.

Να ξέρετε ότι φωτογραφίες από τη στάση ανεφοδιασμού του αμερικανικού υποβρυχίου δημοσίευσαν στο Twitter οι Αμερικανικές Ναυτικές Δυνάμεις της Ευρώπης, αναφέροντας ότι η επίσκεψη έγινε στις 15 Ιανουαρίου κοντά στην πόλη της Λεμεσού. Η ακριβής τοποθεσία του υποβρυχίου δεν αποκαλύφθηκε, αλλά ο 6ος Στόλος είναι γνωστό ότι διεξάγει επιχειρήσεις στη Ναυτική Βάση «Αντιστράτηγου Ευάγγελου Φλωράκη», στο Μαρί. Πιστεύεται λοιπόν ότι καθώς η κατάσταση στην Ουκρανία κλιμακώνεται, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ φανέρωσε το USS Georgia για να δείξει τόσο στους συμμάχους όσο και στη Ρωσία ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στην περιοχή και μπορούν να κτυπήσουν από μεγάλες αποστάσεις με μικρό ρίσκο.

Προηγούμενο άρθροΒιασμός στη Θεσσαλονίκη: «Όποια κοπέλα έχει βιώσει αντίστοιχο περιστατικό, να μιλήσει» ζητάει η 24χρονη Γεωργία
Επόμενο άρθροΚοροναϊός: Δύο κρούσματα της υποπαραλλαγής Όμικρον 2 εντοπίστηκαν στην Ελλάδα