Οι αρχές της Τουρκίας απαγόρευσαν στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Δημοκρατικού Κόμματος, Πανίκο Λεωνίδου (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από politis.com.cy), να ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη για να παραστεί στην τελετή καθαγιασμού του Αγίου Μύρου, αναφέρει με ανακοίνωσή του το ΔΗΚΟ.

«Αδιάλλακτη στάση»

Η Τουρκία, για ακόμα μια φορά, αποδεικνύει την αδιάλλακτη και σκληρή στάση της σε θέματα θρησκείας και ελευθερίας της έκφρασης, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Οι Τουρκικές αρχές δεν επέτρεψαν στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του Δημοκρατικού Κόμματος Πανίκο Λεωνίδου να ταξιδέψει, στην Κωνσταντινούπολη, με σκοπό να παραστεί την Μεγάλη Εβδομάδα, στην τελετή του Καθαγιασμού του Αγίου Μύρου στο Φανάρι, που πραγματοποιείται κάθε δέκα χρόνια.

»Ως επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στην Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), ο κύριος Λεωνίδου προσκλήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα της ΔΣΟ, βουλευτή Λαρίσης, κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο να παραστεί στην μοναδική αυτή τελετή, ως μέλος μικρής Αντιπροσωπείας.

»Δυστυχώς οι Τουρκικές Αρχές, χωρίς λόγο και αιτία, δεν εξέδωσαν την απαιτούμενη βίζα για είσοδο του στην χώρα και ως εκ τούτου δεν κατέστη δυνατό να ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη.

»Για ακόμα μια φορά δυστυχώς, η Τουρκία αποδεικνύει την αδιάλλακτη και σκληρή στάση ιδιαίτερα όταν αφορά θέματα θρησκείας και ελευθερίας της έκφρασης».

Πηγή: politis.com.cy

Προηγούμενο άρθροΒρετανός πρέσβης: «Βρετανία και Ελλάδα σημαντικοί πυλώνες της διεθνούς απάντησης στην εισβολή του Πούτιν»
Επόμενο άρθροΧαλκιδική: Αγνοείται 36χρονος ψαροντουφεκάς – Έρευνες από το Λιμενικό