Ουρές στα βενζινάδικα της Βουλγαρίας κάνουν οι Έλληνες της Βόρειας Ελλάδας, καθώς εκεί μπορούν να γεμίσουν το ρεζερβουάρ τους με τα μισά χρήματα.

Σύμφωνα με πολλά τηλεοπτικά ρεπορτάζ… αυτοψία, στις γειτονικές χώρες η αμόλυβδη έχει από 1,28 ευρώ στην Τουρκία ως 1,883 ευρώ στην Αλβανία, ενώ οι Έλληνες ρεπόρτερ που βρέθηκαν στη Βουλγαρία τονίζουν πως από το πρωί αυτοκίνητα με ελληνικές πινακίδες πάνε κι έρχονται στους κεντρικούς δρόμους της Σόφιας.

Ουρές που θύμιζαν… έξοδο Πάσχα

Παράλληλα, οι ουρές ήταν τόσο μεγάλες για να περάσει ένα ΙΧ τα σύνορα που η κατάσταση θύμιζε… έξοδο Πάσχα. Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις οι Ελληνες πολίτες δεν ταξίδευαν μόνο από τις πιο κοντινές πόλεις Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Δράμα, αλλά και πιο μακρινές, όπως Κοζάνη και Κατερίνη! Και όλα αυτά συμβαίνουν καθώς, σήμερα στην Ελλάδα η τιμή διυλιστηρίου για την απλή αμόλυβδη είναι στα 1.673,654€, δηλαδή η ακριβότερη από την τιμή λιανικής στις περισσότερες γειτονικές μας χώρες. Στα πρατήρια του Ρεθύμνου η αμόλυβδη έχει 2,246 ευρώ, των Κυκλάδων 2,376 ευρώ και στην Θεσσαλονίκη 2,162 ευρώ. Αυτός είναι και ο λόγος που οι οδηγοί φουλάρουν στην Βουλγαρία, όπως παραδέχτηκαν στην κάμερα του MEGA.

Ετσι, μόνο τυχαίο δεν είναι ότι όλο και περισσότεροι (κυρίως) βορειοελλαδίτες οδηγοί στην πρώτη ευκαιρία που τους παρουσιάζεται φορτώνουν την οικογένεια στο αυτοκίνητο και σπεύδουν σε ένα μίνι ταξίδι αναψυχής στη Βουλγαρία που συνδυάζεται όμως και με… οικονομία, αφού σε πολλές περιπτώσεις η βενζίνη που θα βάλουν στον γυρισμό για Ελλάδα, μπορεί να τους βγάλει και για τις επόμενες 15 μέρες.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και συννεφιά – Πού αναμένονται βροχές
Επόμενο άρθροΚρήτη: 4χρονη κατάπιε απορρυπαντικό πλυντηρίου – Νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου