Τουρκία: Οι επιδιώξεις Ερντογάν στην εμμονή για αποστρατικοποίηση των νησιών

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Τουρκία ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας και θρασύτητας. Αφενός, ζητάει την αποστρατικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου από τη χώρα μας και αφετέρου, απειλεί ότι θα θέσει θέμα κυριαρχίας τους, αν αυτό δεν συμβεί. Για ποιο λόγο κινείται με το συγκεκριμένο τρόπο;

Ο Λάμπρος Τζούμης, Αντιστράτηγος ε.α., μίλησε στο Action24 και στην εκπομπή του Φώτη Κάρυδα, SocialNet, αναλύοντας τις επιδιώξεις που έχει. «Έχει ενδιαφέρον η εμμονή της Τουρκίας για την αποστρατικοποίηση των νησιών, διότι δεν απειλείται από την παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων», ανέφερε στην τηλεοπτική εκπομπή και εξήγησε: «Το γνωρίζουμε, άλλωστε, όλοι αυτό. Το ζητάει επειδή ξέρει ότι αν φύγει ο στρατός ή βαριά οπλικά συστήματα είναι εύκολο να καταλάβει ένα νησί».

Ο κ. Τζούμης θεωρεί ότι θα υπάρχει το αμέσως προσεχές διάστημα ένταση μεταξύ των δύο χωρών. «Αποτελεί επιλογή της Τουρκίας να δημιουργεί ένταση και είμαι πεπεισμένος ότι θα ενταθεί το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα», ξεκαθάρισε ο Αντιστράτηγος ε.α.: «Μπορεί να μη δημιουργήσει ένταση εντός του καλοκαιριού, αλλά από το Φθινόπωρο ουδείς γνωρίζει. Όσο πλησιάζει το 2023 και οι εκλογές της Τουρκίας, τόσο θα προετοιμαζόμαστε για μια κρίση».

googletag.cmd.push(function() {
googletag.display(‘300x250_middle’)
})
Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Ο εφιάλτης της επισιτιστικής κρίσης