Συνάντηση του Μητσοτάκη με το μέλος της Βουλής των ΗΠΑ Τζον Σαρμπάνης

Την ώρα που η Τουρκία προχωράει σε ένα μπαράζ απειλών και προκλήσεων προς την χώρα μας, την ίδια ακριβώς ώρα διαπιστώνεται ότι οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ βρίσκονται σε ιστορικά υψηλό επίπεδο.

Το παραπάνω προέκυψε από την συνάντηση που είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ και διακεκριμένο εκπρόσωπο της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, Τζον Σαρμπάνη.

  • Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον προειδοποίησε την Άγκυρα για τον κίνδυνο να επιβληθούν κυρώσεις σε τουρκικές επιχειρήσεις

Πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας η Ελλάδα

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, στη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε θερμά τον κ. Σαρμπάνη για την πολύτιμη συνεισφορά του στη στήριξή και προώθηση των ελληνικών θέσεων στα κέντρα λήψης αποφάσεων των ΗΠΑ.

Κοινή διαπίστωση ήταν επίσης ότι η Ελλάδα έχει αναδειχθεί σε πυλώνα σταθερότητας, ασφάλειας και κόμβο μεταφορών στην ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, τονίστηκε ότι οι διμερείς σχέσεις Ελλάδος-ΗΠΑ βρίσκονται σε ιστορικά υψηλό επίπεδο και πως η στρατηγική συνεργασία των δύο πλευρών έχει ενισχυθεί σε σημαντικό βαθμό.

Προηγούμενο άρθροPolitico: Τι απάντησε η Αθήνα στην Κομισιόν για τις υποκλοπές
Επόμενο άρθροΦωτιά από κεραυνό στη Ρόδο – Επιχειρεί ελικόπτερο