Μητσοτάκης για ενεργειακή κρίση: Συνέχεια της στήριξης στο μέτρο που επιτρέπει ο προϋπολογισμός

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, στο μέτρο που επιτρέπει ο κρατικός προϋπολογισμός, ώστε να μπορέσουν να την αντιμετωπίσουν, δήλωσε αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Σέρρες.

Κατά την επίσκεψή του στη γαλακτοβιομηχανία «Κορυφή», ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση στηρίζει τον πρωτογενή τομέα με μία σειρά από μέτρα.

  • Διαβάστε επίσης: Σε αχαρτογράφητα «ενεργειακά νερά» η Ευρώπη – Τα τρία σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, το πιο σημαντικό από τα μέτρα ήταν η διασφάλιση της ποιότητας του εμβληματικού εθνικού προϊόντος, της φέτας, και η προστασία της έναντι διεκδικήσεων άλλων χωρών, αλλά και η εξασφάλιση ότι η πραγματική φέτα θα παίρνει επιτέλους την τιμή που της αξίζει, έτσι ώστε οι κτηνοτρόφοι που τροφοδοτούν την εν λόγω μονάδα με 15 τόνους γάλα την ημέρα να γνωρίζουν ότι μπορούν και αυτοί να πάρουν μία αξιοπρεπή τιμή, η οποία θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν τη δουλειά την οποία κάνουν.

Χαρακτήρισε την «Κορυφή» δυναμική και εξαγωγική επιχείρηση λέγοντας ότι τα προϊόντα της κατακτούν αγορές του εξωτερικού.

Τον πρωθυπουργό στην επίσκεψή του στις Σέρρες συνοδεύουν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και βουλευτής Σερρών Κ. Αχ. Καραμανλής και καθώς και άλλοι τρεις βουλευτές της Ν.Δ. στον νομό (Φωτεινή Αραμπατζή, Τάσος Χατζηβασιλείου και Θεόφιλος Λεονταρίδης).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθροΣύνταγμα: Συγκέντρωση υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή
Επόμενο άρθροΈκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι