Καταγγελία ΝΔ: Ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για «τουρκική μειονότητα»

Στο στόχαστρο της ΝΔ βρίσκεται εκ νέου ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ με αφορμή συνέντευξη του τελευταίου σε τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι στο οποίο μίλησε για «τουρκική» μειονότητα στη Θράκη.

Ανοχή σε απαράδεκτες τοποθετήσεις

Αυτή την καταγγελία κάνει ο βουλευτής Σερρών και υπεύθυνος διεθνών σχέσεων της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου ο οποίος ανάρτησε στο twitter το βίντεο της συνέντευξης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο «A Haber» δηλώνοντας:

  • Διαβάστε επίσης Λιακούλη: Οι δηλώσεις Μπουρχάν Μπαράν δεν αντιπροσωπεύουν το ΠΑΣΟΚ

«Ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ δηλώνει στην τουρκική τηλεόραση: «Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας». Επιτέλους, γιατί τα κόμματα της αντιπολίτευσης δείχνουν ανοχή σε τέτοιες απαράδεκτες τοποθετήσεις βουλευτών τους;» είναι το ερώτημα που θέτει ο κ. Χατζηβασιλείου.

«Ομογενείς» και Τουρκία

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο κ. Ζεϊμπέκ παρέστη σε συνάντηση του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής με «ομογενείς» από την Ξάνθη, ενόψει της εκλογής ψευδομουφτή, ενώ το Νοέμβριο του 2021 είχε προχωρήσει σε πολιτειακές συγκρίσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία είναι κοσμικό κράτος σε αντίθεση με την Ελλάδα, δήλωσε την οποία στη συνέχεια αναγκάστηκε να ανασκευάσει λόγω των αντιδράσεων που προκάλεσε.

Προηγούμενο άρθροΔΕΘ: «Η υποκλοπή βουλευτών συνιστά τερατογένεση και αποστασία» τονίζει ο Ν.Ανδρουλάκης
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: «Είναι ένα ειδικό παγάκι» – Τι απαντά το bar-restaurant που χρεώνει τον πάγο