Ενέργεια: Αξίζει να πάψουν να φωταγωγούνται τα μνημεία για εξοικονόμηση ενέργειας;

Η μία μετά την άλλη οι μεγάλες πόλεις της Ευρώπης κατεβάζουν τους διακόπτες φωτισμού των μνημείων και των δημοσίων κτιρίων τους για να εξοικονομήσουν ενέργεια. Άλλες σβήνουν τους προβολείς νωρίτερα το βράδυ, άλλες δεν τους ανάβουν καν. Ωστόσο, η αποτελεσματικότητα των μέτρων συσκότισης τέθηκε υπό αμφισβήτηση αμέσως αφότου αυτά ανακοινώθηκαν.

Πρώτα από τους δημάρχους, τους νομάρχες και εν γένει τους τοπικούς άρχοντες. Σε δεύτερο χρόνο από δημόσια πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, αλλά και από πιο ειδικούς στις κοστολογήσεις και στους λογαριασμούς.

Διαβάστε επίσης: Η ευρωπαϊκή βιομηχανία αναγκάζεται να κατεβάσει τους διακόπτες

«Το να διακόπτεται ο φωτισμός των μνημείων από τις 10 μ.μ. δεν είναι πιθανώς η πιο σημαντική κίνηση για την εξοικονόμηση πόρων», παραδέχθηκε η γαλλίδα υπουργός Ενεργειακής Μετάβασης Ανιές Πανιέ-Ρινασέ προτού ακόμα εφαρμοστεί το μέτρο στο Παρίσι και στις άλλες πόλεις της πατρίδας της.

Σημειωτέον ότι πρόκειται για την καθ’ ύλην αρμόδια για την ενεργειακή καθαρότητα υπουργό, η οποία μάλιστα εξέφρασε την άποψη ότι οι τουρίστες δεν πρόκειται να πάψουν να επισκέπτονται την Πόλη του Φωτός, ακόμα κι αν αυτή είναι λιγότερο φωτισμένη τις νύχτες.

Προηγούμενο άρθροΚυριάκος Μητσοτάκης: Συνέντευξη στο CNN και συνάντηση με τον Γκουντέρες στη Νέα Υόρκη
Επόμενο άρθροΕπιθεώρηση Εργασίας: Πρόστιμα πάνω από 373.000 ευρώ σε επιχειρήσεις του κλάδου διανομής