Την κατά προτεραιότητα προκήρυξη θέσεων για αναισθησιολόγους και λοιπές θέσεις στο Παίδων «Αγία Σοφία», αποφάσισε το υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα συναντήθηκαν σήμερα με το Διοικητικό Συμβούλιο ΕΙΝΑΠ και με 5μελή Επιτροπή από το Παίδων Αγία Σοφία για το  θέμα των αναισθησιολόγων.

Εκτός από την προκήρυξη θέσεων του παιδιατρικού νοσοκομείου για αναισθησιολόγους και λοιπές απαραίτητες θέσεις, αποφασίστηκε επίσης ότι η ενίσχυση του νοσοκομείου θα γίνει με  μετακίνηση αναισθησιολόγων μέχρι την ολοκλήρωση της προκήρυξης ώστε να λειτουργήσει άλλη μία θέση χειρουργείου.

  • Διαβάστε επίσης: Ελλείψεις αναισθησιολόγων στα νοσοκομεία – Τι απαντά ο Θ. Πλεύρης

Επανασχεδιάζεται ο προγραμματισμός των χειρουργείων

Επίσης θα υπάρξει συνεννόηση του υπουργείου Υγείας με τη διοίκηση του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία προκειμένου να επανασχεδιαστεί ο προγραμματισμός για την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των χειρουργείων.

Υπενθυμίζεται πως η έλλειψη αναισθησιολόγων στο Παίδων «Αγία Σοφία» ως απόρροια του οποίου ήταν το «πάγωμα» των προγραμματισμένων χειρουργείων είχε προκαλέσει κινητοποιήσεις καθώς περίπου 3.000 παιδιά ήταν σε αναμονή χειρουργείου.

Όπως είχε γράψει και το in σε ρεπορτάζ του, τα παιδιά που βρίσκονται στη λίστα αναμονής  φτάνουν τα 3.000 και αυξάνονται, καθώς από την 1η Σεπτεμβρίου έχουν παγώσει τα προγραμματισμένα χειρουργεία.

Για την «μαύρη τρύπα» στους αναισθησιολόγους έγραψε και η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» στις 19/9/2022, προσθέτοντας μεταξύ άλλων πως καταγράφονται καθυστερήσεις ακόμα και στην πραγματοποίηση επεμβάσεων σε νεογνά, με όποιες συνέπειες έχει η παραπάνω παραμονή τους στις μονάδες εντατικής νοσηλείας νεογνών.

Προηγούμενο άρθροΗράκλειο: Μπήκε στο σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του ενώ κοιμόταν και την έπιασε από το λαιμό
Επόμενο άρθροΚαλαμάτα: ΙΧ παρέσυρε και τραυμάτισε μαθητές και οδηγό μηχανής