Τηλεοπτικές άδειες: Προ των πυλών το ειδικό δικαστήριο για τον Νίκο Παππά

Προ το πυλών βρίσκεται το δεύτερο Ειδικό Δικαστήριο θα ξεκινήσει σε λίγο καιρό με κατηγορούμενο αυτή τη φορά τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016.

Την ώρα που είναι σε εξέλιξη η δίκη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου, ακόμη ένα στέλεχος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, θα βρεθεί στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου.

  • Διαβάστε επίσης: Στη Βουλή το βούλευμα του ΑΠ για την παραπομπή Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο

Συγκεκριμένα στις 18 Νοεμβρίου προσδιορίστηκε να ξεκινήσει η δίκη του Ν. Παππά για το αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος της παράβασης καθήκοντος, ο οποίος έχει παραπεμφθεί σε δίκη μαζί με τον επιχειρηματία-εργολάβο Χρήστο Καλογρίτσα που φέρεται ως συνεργός στην καταλογιζόμενη αξιόποινη πράξη του πρώην υπουργού.

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά τις καταγγελίες του Χρήστου Καλογρίτσα σύμφωνα με τις οποίες, ο εργολάβος είχε πάρει μέρος στον επίμαχο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες μετά από προτροπή του πρώην υπουργού, προκειμένου η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αποκτήσει κανάλι δικής της επιρροής.

«Γνώριζα ότι θα καταστώ κατηγορούμενος εξαιτίας των όσων αποκάλυψα. Το έκανα για να αποκαταστήσω το όνομα και την υπόληψή μου», είχε καταθέσει ο επιχειρηματίας, ο οποίος είχε μιλήσει για εικονική συναλλαγή με τον λιβανέζικο κολοσσό CCC, καθ’ υπόδειξη του Νίκου Παππά, ώστε η εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ να μπορέσει να λάβει την απαραίτητη εγγυητική επιστολή των 3 εκατομμυρίων ευρώ για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό.

Από την πρώτη στιγμή πάντως ο Νίκος Παππά αρνείται όσα του έχουν καταλογιστεί και έχει υπεραμυνθεί της νομιμότητας της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών ενώ έχει κάνει λόγο για εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης.

Προηγούμενο άρθροGazprom: Ανέστειλε για σήμερα τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην ιταλική Eni λόγω ενός «προβλήματος» στην Αυστρία
Επόμενο άρθροΕρντογάν: «Η Ελλάδα να απέχει από συμπεριφορές που θα την οδηγήσουν στην καταστροφή»