Τουρκία: Νευρικός και επικίνδυνος ο Ερντογάν – Οι απειλές για τα ελληνικά νησιά και το νέο μπλόκο των ΗΠΑ για τα F-16

Συνεχίζει να τραβάει το σκοινί ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσο αφορά στην ένταση με την Ελλάδα, προβάλλοντας καθημερινά νέες αξιώσεις ενώ την ίδια στιγμή προσπαθεί να «γκριζάρει» τα νησιά του Αιγαίου.

Την ώρα όμως που συνεχίζει την εμπρηστική του ρητορική, τόσο η Ευρώπη όσο και οι ΗΠΑ αντιδρούν άμεσα στις απειλές Ερντογάν δείχνοντας ότι βρίσκονται στο πλευρό της Ελλάδας.

Η εξέλιξη αυτή είναι βέβαιο ότι εκνευρίζει τον τούρκο πρόεδρο , ο οποίος τα βάζει με όλους φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να παρουσιάσει την Ελλάδα ως τον «κακό γείτονα».

  • Διαβάστε επίσης: Τουρκία: Γιατί ο Ερντογάν γίνεται απρόβλεπτος;

Ακραίες απειλές

Όπως έγινε γνωστό, η Τουρκία είχε στείλει προ ημερών επιστολή στον ΟΗΕ με την οποία αμφισβητεί ευθέως την κυριαρχία της Ελλάδας σε νησιά του Αιγαίου, ενώ αναφέρεται και πάλι στην αποστρατιωτικοποίησή τους.

Στη συγκεκριμένη επιστολή η Άγκυρα υποστηρίζει ότι τα νησιά παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με μειωμένη κυριαρχία και σημειώνει ότι οι διεθνείς συνθήκες, ακόμη και αυτή των Παρισίων στην οποία δεν είναι συμβαλλόμενο μέλος η Τουρκία, της δίνει το δικαίωμα να αμφισβητήσει τους τίτλους της Ελλάδας επί των νησιών και των θαλάσσιων ζωνών.

Η επιστολή έχει ημερομηνία 17 Σεπτεμβρίου, είναι πέντε σελίδες και αποτελεί την τουρκική απάντηση στην ελληνική επιστολή για το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών.

Σκληρή απάντηση της Αθήνας

Άμεση ήταν η ελληνική απάντηση στις ανυπόστατες αιτιάσεις της Τουρκίας.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, «η Τουρκία, με τη νέα επιστολή που απέστειλε στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, για πολλοστή φορά, επιχειρεί να διαστρεβλώσει πλήρως την πραγματικότητα, καθώς και κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου, προκειμένου να προβάλει τις ανυπόστατες θέσεις της».

Προηγούμενο άρθροΒόλος: Ταξιτζής έριξε γροθιά στο μάτι 26χρονης
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης: Ο IGB ενισχύει τη γεωστρατηγική θέση της Ελλάδος