Οικονόμου: Τι θα γίνει αν ο Ερντογάν προτείνει συνάντηση στην Πράγα

Θετική στάση διατηρεί η κυβέρνηση για ενδεχόμενη συνάντηση Μητσοτάκη–Ερντογάν στην Πράγα, αυτή την εβδομάδα.

Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ανέφερε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των κυβερνητικών συντακτών:

«Εάν ο τούρκος πρόεδρος ο οποίος έχει δυναμιτίσει το κλίμα, ζητήσει συνάντηση με τον Μητσοτάκη, η ελληνική πλευρά θα το αξιολογήσει και θα ανταποκριθεί θετικά».

Ο κ. Οικονόμου επισήμανε πως η κυβέρνηση παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και πως είναι σε εγρήγορση.

  • Διαβάστε επίσης: Μαξίμου: Αποδοκιμάζει τον Κυρανάκη για την επίθεση στην Κεραμέως – Ανάρμοστη η συμπεριφορά του

«Είναι αυτονόητο πως και οι σύμμαχοι και οι μεγάλες δυνάμεις είναι απέναντι σε οτιδήποτε έχει αναθεωτική διάθεση και συγκεκριμένα στην περιοχή της νοτιοανατολικής μεσογείου».

Ο κ. Οικονόμου επισήμανε πως το ενεργειακό θα συζητηθεί στην Πράγμα και πως η ελληνική πλευρά θα εμβαθύνει σε αυτό το θέμα.

Σε κοινωνικά θέματα ο ίδιος αναφέρθηκε στην λειτουργία των νέων ψηφιακών ΚΕΠΑ, ενώ απονεμήθηκε επίσης το 97% των εκκρεμών συντάξεων.

Σε θέματα άμυνας ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι ξεριζώθηκε ακόμα ένα άβατο ανομίας στην πανεπιστημιούπολη και εγκαινιάσθηκε η πυραυλάκατος Βλαχάκος.

Επίσης σε διεθνές επίπεδο, τόνισε πως η Κομισιόν υιοθέτησε τον ελληνικό μηχανισμό ανάκτησης υπερκερδών και στην συμφωνία με την Total, αλλά και την λειτουργία του διασυνδετήριου αγωγού IGB.

Προηγούμενο άρθροΔιπλωματικές πηγές: Δεν θα επιτραπεί η πυροδότηση ακόμη μιας εστίας έντασης στη Μεσόγειο
Επόμενο άρθροΑγιασμός στη Βουλή για την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου