Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε ηγετική δύναμη στις ΑΠΕ

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζει το γεγονός ότι την περασμένη Παρασκευή για πρώτη φορά καλύφθηκε η ζήτηση σε ηλεκτρικό ρεύμα από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4μμ κατά 100% από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Έβδομη θέση παγκοσμίως το 2021

«Στις 7 Οκτωβρίου, οι ΑΠΕ κάλυψαν για 1η φορά ολόκληρη τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας της Ελλάδας για 5 ώρες. Σημαντικό ορόσημο καθώς η Ελλάδα αναδεικνύεται γρήγορα σε ηγετική δύναμη στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας – κατέλαβε την 7η θέση παγκοσμίως το 2021 σε ηλιακή και αιολική ενέργεια ως μερίδιο της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας» έγραψε στα αγγλικά στο twitter ο πρωθυπουργός.

  • Διαβάστε επίσης ΑΠΕ: 400 εκατ. ευρώ για αναβάθμιση ηλεκτρικών δικτύων και αύξηση ισχύος

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή σύμφωνα όχι μόνο καλύφθηκε από ΑΠΕ η ζήτηση σε ρεύμα, αλλά η παραγωγή ξεπέρασε για λίγο τη ζήτηση, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ, η παραγωγή από μονάδες ΑΠΕ που είναι συνδεδεμένες στην Υψηλή και Υπερυψηλή Τάση, κινήθηκαν σε επίπεδα από 98% έως 121%, υπερβαίνοντας το μέγεθος του καθαρού φορτίου στο Σύστημα Μεταφοράς.

Προηγούμενο άρθροΕύβοια: Αδέσποτα σκυλιά επιτέθηκαν σε γυναίκα – Μεταφέρθηκε αιμόφυρτη στο Κέντρο Υγείας
Επόμενο άρθροΚοροναϊός: 51.184 κρούσματα, 62 διασωληνωμένοι και 109 θάνατοι