Την παραπομπή στους αρμόδιους εισαγγελείς και τον έλεγχο του Ανδρέα Πάτση για παραβάσεις που οδηγούν σε έκπτωση βουλευτικό του αξίωμα, αποφάσισε ομόφωνα η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής σε έκτακτη συνεδρίαση μετά την λήψη της έκθεσης επανελέγχου είχε ζητηθεί όταν έγινε γνωστό ότι ο βουλευτής έχει εξωχώριες εταιρείες και λάβανε και απευθείες αναθέσεις.

Εντός των επόμενων ωρών ο φάκελος του αναμένεται να διαβιβαστεί στις επόμενες ώρες στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος για τον περαιτέρω έλεγχο.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η άρση του τραπεζικού και χρηματιστηριακού απορρήτου προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ευσταθούν τα δημοσιεύματα που φέρουν τον κ. Πάτση να έχει συνάψει συμβάσεις με το Ελληνικό Δημόσιο κατά παράβαση του άρθρου 57 του Συντάγματος για τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα των βουλευτών.

Επίσης, αποφασίστηκε η αποστολή στο γενικό επίτροπο της επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου των στοιχείων του ελέγχου, για καταλογισμό και επιστροφή εσόδων στο Δημόσιο εφόσον μετά την άρση διαπιστωθεί αδικαιολόγητος πλουτισμός του ελεγχόμενου.

Προηγούμενο άρθροΠωλ Ευμορφίδης: Η απάντηση για τα σανδάλια – «Έχεις δει κανέναν αρχαίο Έλληνα με παπούτσια;»
Επόμενο άρθροΤα… γαλλικά για το καλάθι και ο Κίμωνας Κουλούρης