Κεδίκογλου: Στο επίκεντρο τα προβλήματα των μυδοκαλλιεργητών

Τα προβλήματα και τις προοπτικές του κλάδου των μυδοκαλλιεργητών, συζήτησε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σίμος Κεδίκογλου με εκπροσώπους από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Μυδοκαλλιεργητών –Οστρακοκαλλιεργητών (Σ.Ε.ΜΥ.Ο.)

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της συνάντησης, υπήρχε εποικοδομητικός διάλογος, εκφράστηκαν απόψεις καθώς και προτάσεις προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τα ζητήματα που απασχολούν τον τομέα της εκτροφής του συγκεκριμένου είδους.

Διαβάστε επίσης: De minimis: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τους οστρακοκαλλιεργητές – Τα ποσά

Ειδικότερα, εξετάστηκαν θέματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και η παραγωγή και η ασφάλεια των μυδιών κατά τη διάθεσή τους στην αγορά. Κατά τη συζήτηση, διαπιστώθηκε ότι τα προϊόντα είναι ασφαλή και οι τυχόν δυσλειτουργίες του συστήματος ελέγχου επιλύθηκαν.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Αναστάσιος  Δραγάνης και οι επαγγελματίες παραγωγοί, κ.κ. Κωνσταντίνος Κουτσοφιός, Κωνσταντίνος Βερβίτσης και Κωνσταντίνος Κουτούπας, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας, κ. Σπύρος Ντουντουνάκης και η προϊσταμένη του Τμήματος Αλιευμάτων, Γάλακτος και λοιπών Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης, κα. Διονυσία Μίντζα.

Προηγούμενο άρθροΚάλυμνος: Στο εδώλιο πατέρας που κατηγορείται ότι εξέδιδε την 14χρονη κόρη του για 5 ευρώ
Επόμενο άρθροΡούλα Πισπιρίγκου: Παράταση να απολογηθεί στις 25 Νοεμβρίου για τους θανάτους Ίριδας και Μαλένας