Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησαν οι έλεγχοι των δομών – Ανοίγονται τραπεζικοί λογαριασμοί

Την ώρα που οι καταγγελίες και οι μαρτυρίες πρώην τροφίμων της Κιβωτού του Κόσμου που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας σοκάρουν τον κόσμο, η έρευνα των αρμόδιων Αρχών συνεχίζεται και πλέον εστιάζει και σε άλλους τομείς.

Πέρα λοιπόν από τις καταγγελίες για κακοποίηση ανήλικων παιδιών που εξέτασε η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, έρχεται η σειρά των οικονομικών ελεγκτικών μηχανισμών να εξετάσουν τα πεπραγμένα της «Κιβωτού».

Ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος προχωρά σε έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων του ιδρυτή της ΜΚΟ, πατέρα Αντωνίου, στενών συγγενών του και τρίτων προσώπων που ασχολούνταν με τη διαχείριση των οικονομικών της «Κιβωτού».

Ανοίγονται τραπεζικοί λογαριασμοί

Μετά το ξήλωμα της ηγετικής πυραμίδας της Οργάνωσης, αναμένεται τις επόμενες μέρες να ανοιχθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί.

Παράλληλα, θα ερευνηθεί η απόκτηση ακίνητης και κινητής περιουσίας του πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας και τουλάχιστον άλλων τεσσάρων ατόμων που βρίσκονταν κοντά τους.

Νέα ένταση με γονείς

Το πρωί της Τετάρτης σημειώθηκε νέα ένταση στη δομή της οργάνωσης στον Κολωνό, με γονείς από τη Συρία να ζητούν πίσω τα παιδιά τους.

Πολλοί καταγγέλλουν ότι ακόμα και αδέρφια χωρίστηκαν, με το καθένα να παίρνει τον δρόμο για διαφορετική δομή της «Κιβωτού» χωρίς οι γονείς να έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους.

Μαρτυρίες σοκ

Οι αποκαλύψεις για τα όσα γίνονταν στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου είναι σοκαριστικές. Η 20χρονη πλέον Ευγενία, μίλησε στο Live News για τα όσα βίωσε από τα εννέα της χρόνια στην «Κιβωτό» μαζί με τα τρία αδέλφια της.

Πέρασε από διάφορες δομές, ενώ στα 15 της, βρέθηκε στη δομή της Χίου και έζησε τον εφιάλτη. Την κράτησαν σε απομόνωση τρεις μήνες χωρίς να βλέπει το φως του ήλιου.

Και όταν στα 17 της, έμεινε έγκυος, της ανακοίνωσαν πως αν δεν κρατήσει το παιδί θα βρεθεί στον δρόμο, όπως κι έγινε.

Όπως ανέφερε η ίδια, προσπαθούσαν να την πείσουν πως η άμβλωση είναι έγκλημα και θα υπάρξουν επιπτώσεις. Με το που έκλεισε τα 18 την άφησαν αβοήθητη χωρίς να της δώσουν το χρηματικό ποσό, που συνήθιζαν να δίνουν σε εκείνους που έφευγαν.

Ο φίλος του 19χρονου που κατήγγειλε το ηγετικό στέλεχος της δομής για σεξουαλική παρενόχληση και υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας περιστατικού το καλοκαίρι του 2021 στη δομή της Χίου, μίλησε στο Live News και συγκλονίζει.

Ο πατέρας Αντώνιος επιχειρεί από την πρώτη μέρα να διαψεύσει τα πάντα, αλλά οι καταγγελίες σε βάρος του πληθαίνουν.

Δύο εισαγγελείς ανηλίκων έχουν ήδη αρχίσει να εξετάζουν μάρτυρες. Ξεκινούν με πρώην εργαζομένους της «Κιβωτού» και, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν στη διάθεσή τους τα στοιχεία τουλάχιστον πέντε νέων προσώπων, μεταξύ αυτών και ενός νεαρού που σήμερα ζει στο εξωτερικό.

Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι και… λεφτά

Οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι των Αρχών στις δομές της «Κιβωτού» ξεκίνησαν σήμερα από τη δομή της Καλαμάτας, μετά την αποκάλυψη ότι τα τελευταία δύο χρόνια λειτουργούσε χωρίς άδεια.

Την ίδια ώρα, άνθρωποι καταγγέλλουν πως όποτε πήγαιναν ως προσφορά υλικά αγαθά στην Καλαμάτα, η απάντηση που λάμβαναν είναι «ασ’ τα αυτά, λεφτά θέλουμε».

Συγκεκριμένη γυναίκα, που όπως δηλώνει ασχολείται με τα κοινά, αποκάλυψε πως μόλις ήρθε σε επαφή με τη δομή της Καλαμάτας προκειμένου να δηλώσει την επιθυμία της να βοηθήσει και να στηρίξει το έργο, της ζήτησαν χρήματα και δεν δέχτηκαν τα υλικά αγαθά που είχε να προσφέρει.

«Μόλις επικοινωνήσαμε σε στέλεχος που βρισκόταν σε θέση ευθύνης μας ανέφερε πως δεν έχουν ανάγκη από υλικά αγαθά αλλά από χρήματα. Μας έκανε εντύπωση… μας φάνηκε εντελώς άκομψο και περίεργο» αναφέρει η γυναίκα.

Προηγούμενο άρθρο«Κιβωτός του Κόσμου»: Το «δεξί» χέρι του πατέρα Αντώνιου – Η πλουσιοπάροχη ζωή και η περίεργη αναδοχή παιδιού
Επόμενο άρθροΑσπρόπυργος: Έσβησε η φωτιά στην επιχείρηση με χημικά και υλικά ανακύκλωσης