Ενδοοικογενειακή βία: Αντιμετωπίστηκαν πάνω από 10.000 περιστατικά

Κάθε χρόνο καταμετρούνται όλο και περισσότερα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Φέτος, στο πλαίσιο της Διεθνούς ημέρας της εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, οργανώθηκε σχετική δραστηριότητα στην Πλατεία Συντάγματος.

Εκεί βρέθηκαν γυναίκες που ενημερώθηκαν για τη δράση της ΕΛ.ΑΣ «Σπάσε τη Σιωπή».  Στην πλατεία Συντάγματος βρέθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, θέλοντας να τιμήσει και να στηρίξει τη Διεθνή Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, αλλά και να καλέσει όλες τις γυναίκες που απειλείται η ασφάλειά τους «να μιλήσουν ανοιχτά» και «να καταγγείλουν αυτό που βιώνουν».

Διαβάστε επίσης:  Γυναικοκτονίες: Τουλάχιστον 45.000 τα θύματα διεθνώς το 2021 σύμφωνα με τον ΟΗΕ

Τι ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος

«Για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία κάθε ημέρα είναι ημέρα αποτελεσματικής δράσης ενάντια στη βία απέναντι στις γυναίκες. 365 μέρες τον χρόνο η Ελληνική Αστυνομία δίνει το παρόν. Καλούμε όλες τις γυναίκες που απειλείται η ασφάλειά τους με οποιοδήποτε τρόπο να μιλήσουν ανοιχτά. Να καταγγείλουν αυτό που βιώνουν και να γνωρίζουν ότι οι αστυνομικοί μας, γυναίκες και άνδρες, θα είναι εκεί μαζί τους για να τις υποστηρίξουν ψυχικά, ηθικά, αλλά και πρακτικά αποτελεσματικά για να βρουν το δίκιο και να έχουν απολύτως την ασφάλειά τους.

Αυτό το έργο υλοποιούν καθημερινά πάνω από 400 στελέχη μας στα 18 Γραφεία Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, που μόνο φέτος έχουν αντιμετωπίσει πάνω από 10.000 τέτοιου είδους υποθέσεις άσκησης βίας στη συντριπτική πλειοψηφία ενάντια στις γυναίκες. Όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τη βία απέναντι στις γυναίκες» δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Προηγούμενο άρθροFAZ: «Το νεκρό κορίτσι μπορεί να μην υπήρχε»
Επόμενο άρθροΤρίκαλα: Σε δις ισόβια καταδικάστηκε 45χρονος που σκότωσε τον θείο του για 160 ευρώ