Θεσσαλονίκη: Αποκαλύψεις σοκ για τη δομή «κολαστήριο»

Μια δομή φιλοξενίας ατόμων με ειδικές ικανότητες στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, μετατράπηκε σε κολαστήριο για τους τροφίμους της. Δύο από αυτούς μάλιστα, έχασαν τη ζωή τους κάτω από περίεργες συνθήκες.

Τον περασμένο Νοέμβριο ο 25χρονος Πάρης, ο οποίος φιλοξενούνταν στη δομή ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από εργαζόμενο, ενώ από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας εντοπίστηκε και δεύτερος θάνατος περιθαλπόμενου στις αρχές του έτους.

  • Διαβάστε επίσης: Νέες αποκαλύψεις για τη δομή ΑμεΑ – «Λέγανε ότι πέθανε από χτύπημα και όχι από βασανιστήρια»

Ο κ. Γκολέμης αναφέρθηκε στο περιστατικό που οδήγησε τον 25χρονο στο νοσοκομείο.

«Εμείς, τον Νοέμβριο του ‘21 πληροφορηθήκαμε από τη δομή ότι το παιδί, ο Πάρης που ήταν περιθαλπόμενος εκεί, είχε έναν ασήμαντο τραυματισμό στο κεφάκι και προληπτικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και εντός της ημέρας θα επέστρεφε στη δομή. Ήταν περίοδος covid και είπαν στους γονείς ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να τον επισκεφθούν και ότι όλα είναι καλά. Είπαν ότι έγινε ένα επεισόδιο μεταξύ περιθαλπόμενων και κάποιος από εκείνους τον χτύπησε με παντόφλα στο κεφάλι», είπε αρχικά.

«Όταν ήταν να εξέλθει από το νοσοκομείο μετά από λίγες ώρες η δομή επικοινώνησε με τους γονείς και τους είπαν ότι ο Πάρης κατέληξε. Στη συνέχεια από έρευνα που έγινε από τους γονείς και από στόματα που άνοιξαν, προέκυψε ότι κάποιος εργαζόμενος στη δομή, που φέρεται ότι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, χτύπησε τον Πάρη. Οι γονείς μίλησαν και με το νοσοκομείο και με τη δομή και δεν μπορούσαν να πάνε στο νοσοκομείο λόγω covid, αλλά δεν τους είπαν κάτι. Ξεκίνησαν μέσω γνωστών να μαθαίνουν πράγματα. Δεν υπήρχε καμία ενημέρωση από κανέναν», υπογράμμισε.

«Στη συνέχεια διαπιστώθηκε από πληροφορίες ότι ο Πάρης δεν κατέληξε από χτύπημα παντόφλας αλλά από χτύπημα στο κεφάλι που του προκάλεσε υποσκληρίδιο αιμάτωμα και έπειτα κατέληξε. Ο Πάρης όλο ο βράδυ έκανε εμετούς. Ενημερωθήκαμε από την ιατροδικαστική υπηρεσία για τα πάντα», είπε συμπληρωματικά.

Τι απάντησε η δομή;

«Η δομή την 2η μέρα κατέθεσε μία μηνυτήρια αναφορά που επιχείρησε να συσκοτίσει το περιστατικό χωρίς να αναφέρει τα στοιχεία που υπήρχαν στην λογοδοσία εκείνης της ημέρας. Έπρεπε να ερευνηθεί περισσότερο το περιστατικό. Είχαμε περιστατικά και προηγούμενα, τα παιδιά είναι στο φάσμα του αυτισμού. Ο Πάρης ζούσε χρόνια στη δομή. Το παιδί επανειλημμένα φαινόταν κακοποιημένο. Έχουν τη δικαιολογία ότι χτυπήθηκε από άλλον τρόφιμο», δήλωσε ο κ. Γκολέμης.

Προηγούμενο άρθροΦυσικό αέριο: Σε δύο «μπλοκ» η ΕΕ για το πλαφόν – Οι προτάσεις
Επόμενο άρθροΤραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Κατέληξε η 21χρονη που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Καμάρα