Ένα δάκτυλο αρκεί: Ο Αλέξης Τσίπρας για την Παγκόσμια Ημέρα ΑΙDS

Στην πλατεία Μοναστηρακίου βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο εκδηλώσεων της Θετικής Φωνής και της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης & Αντιμετώπισης του AIDS για την Παγκόσμια Ημέρα ΑΙDS.

O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε το περίπτερο της οργάνωσης, χαιρέτησε τους εθελοντές, ενώ ενημερώθηκε σχετικά με τις δράσεις της.

  • Διαβάστε επίσης: Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Μειώθηκαν τα κρούσματα στην Ελλάδα – Δράσεις του ΕΟΔΥ στο κέντρο της Αθήνας

Είχε προηγηθεί η δωρεάν εξέτασή για τον HIV με ένα τσίμπημα στο δάχτυλο.

Ο ίδιος γνωστοποίησε την παρουσία του μέσα από τα social media, χρησιμοποιώντας το hashtag #zerostigma.

Συγκεκριμένα, ανέφερε:

«Η παγκόσμια ημέρα AIDS ήταν η αφορμή. Για μια διαδρομή ως στο Μοναστηράκι, όπου η Θετική Φωνή και η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS έχουν τοποθετήσει τα περίπτερα ζωής. Με εθελοντές παθιασμένους για έργο και προσφορά. Στο ath checkpoint, γνώρισα έναν από τους εθελοντές -κοσμογυρισμένος, Ισπανία, Λατινική Αμερική, τώρα Ελλάδα, πάντα δίπλα στον άνθρωπο- και έκανα και το rapid test για τον HIV. Ένα τσίμπημα. Μία νίκη της ζωής. Γιατί η μάστιγα των δεκαετιών του 1980 – 90, που μας στέρησε τόσους άξιους νέους ανθρώπους, σήμερα αντιμετωπίζεται. Και ο έλεγχος, η πρόληψη, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο σπίτι και στο σχολείο είναι οι ασπίδες μας. Μαζί, βέβαια, με ένα δημόσιο Σύστημα Υγείας που σέβεται τον άλλο. Που τον αντιμετωπίζει ως άνθρωπο και όχι ως πελάτη».

Προηγούμενο άρθροΜητσοτάκης – Τράπεζες: Λευκός καπνός για τη στήριξη των ευάλωτων
Επόμενο άρθροΓρίπη: Αυξήθηκαν τα κρούσματα την τελευταία βδομάδα – Τρεις ασθενείς σε ΜΕΘ